Ambo|Anthos,  Loft Books

Vera op de Veluwe 1 – Vers Bloed – Nan Adams

Ik zag bij LoftBooks een spannende roman voorbij komen. Na het lezen van de tekst was ik toch wel heel nieuwsgierig. Ik wil de uitgever bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: Vers Bloed
Auteur: Nan Adams
Uitgever: LoftBooks/ Ambo Anthos
Epub
ISBN: 9789047205548

Auteur:

Nan Adams is het pseudoniem van Nannet van der Ham. Zij schreef tot nu drie cozy crimes.

Korte samenvatting:

Vera’s man overlijdt aan een hartaanval – plotseling is ze weduwe. Ze is diepgeraakt, maar wil niet bij de pakken neerzitten. Een halfjaar later verhuist ze van Amsterdam naar het Veluwse Waterlo. In eerste instantie betrekt ze een vakantiehuisje, maar ze gaat op zoek naar een vaste stek. Hoewel ze geniet van de rust en de natuur, valt het Vera op dat er wat lugubere zaken spelen in het dorpje. Zo wordt een vrouw die zich actief verzette tegen de overname van de lokale camping door dubieuze investeerders al maanden vermist. Vera raakt erover in gesprek met haar nieuwe Waterlose vrienden maar betwijfelt al snel of zíj wel zuiver op de graat zijn. Gedreven als ze is probeert Vera alle stukjes informatie over de mysterieuze vermissing bij elkaar te puzzelen, ongeacht het gevaar waarin dit haar zelf brengt…

Wat vond ik ervan?:

We lezen deze spannende roman vanuit Vera. Zij wordt in dit verhaal weduwe. Haar man is plotseling overleden. Ze heeft het hier best moeilijk mee. Nu wil ze haar leven omgooien en betreed ze een vakantiehuisje in het bosrijke Veluwe.

Haar kinderen zijn het er niet allemaal mee eens dat ze zo ver weg van ze wil gaan wonen om haar leven weer op de rit te krijgen. Daarbij heeft ze het echt nodig om nu door te schrijven aan haar boek. Hier krijgt ze haar tijd wel voor op het rustige vakantiepark.

‘Lieverd, wees blij voor mij. Ik ben dan wel mijn man kwijt, maar niet mijn leven.’

pagina 12

Bovenstaande quote vind ik erg mooi. En laat zien dat Vera een positieve vrouw is.
In het vakantiepark gebeuren wat rare dingen waar Vera haar vinger niet op kan leggen. Zij is niet alleen thrillers schrijfster maar zoekt zelf ook graag antwoorden op over mysteries. En laat haar dan nu midden in een mysterie gekomen te zijn.

Een leuke spannende roman met een plot die ik in eerste instantie niet zag aan komen. Ik ga deze schrijfster dan zeker ook in de gaten houden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *