Dutch Venture Publishing

VakantieVlinders – Vannessa Thuyns

Ik zag op de social media pagina van Vannessa Thuyns haar nieuwe boek voorbij komen. Ik had meteen interesse in dit boek dat 3 verhalen bevat. Ik wil Dutch Venture Publishing bedanken voor de epub van dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Vakantievlinders
Auteur: Vannessa Thuyns
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Epub
ISBN: 9789492585530

Auteur:

Vannessa Thuyns is naast het schrijven werkzaam als zangeres en toert al jaren langs de Nederlandse theaters. Als ze niet schrijft of zingt, geeft ze Nederlandse les aan Nieuwkomers in Amsterdam. Ze was finalist van de Chicklit.nl schrijfwedstrijd 2013 en won de HEMA Singer-Songwriterswedstrijd in 2015. Ze blogt, schreef verhalen voor de Hebban Feelgood Club en bracht vorig jaar de plaat ‘Stuck in your Mind’ uit met zelfgeschreven liedjes. KNETTERVERLIEFD is haar feelgood debuut uitgegeven door uitgeverij Dutch Venture

Korte Samenvatting:

In deze feelgoodroman vind je maar liefst drie romantische verhalen over moderne vrouwen, vriendschappen en liefdes die je meteen in de vakantiestemming brengen. Van de hand van Vannessa Thuyns, die vorig jaar debuteerde met de vrolijke roman Knetterverliefd.

Vlieland
Lisa durft de ‘zeilreis voor vrijgezelle dertigers’ niet af te zeggen. Het was immers een gul cadeau van haar familie. Eenmaal op het schip op weg naar Vlieland probeert ze met man en macht alle single mannen te ontwijken. Kan ze dat een week lang volhouden?

Napels
Josefien hoopt in het mooie Napels te kunnen ontspannen, maar haar beste vriendin blijkt haar uitgenodigd te hebben voor een compleet andere reden. Josefien probeert zich staande te houden, dus verliefd worden op de sexy hoteleigenaar is absoluut geen optie…

Tirol
Simone is na een traumatische ervaring nooit meer in de buurt van de skipiste geweest. Omdat haar vriendinnen zo aandringen, besluit ze de wintersport nog één kans te geven.
Zo slecht treft ze het niet in Tirol met een aantrekkelijke skileraar, maar dan slaat het noodlot toe en kan Simone niet anders dan spijt hebben.

Wat vond ik ervan?:

Dit boek bevat 3 verhalen. In alle verhalen heeft een sterke vrouw met de magische leeftijd van 30 de hoofdrol.

Wat mij opvalt in deze verhalen is de grote mate van humor die Vannessa erin verwerkt heeft. Ik heb enorm genoten van deze manier van schrijven.

~ bladzijde 6
Ik heb enorm respect voor mijn kwieke grootmoeder, maar op dit moment zou ik haar gezicht het liefst in de slagroomtaart drukken. ~

In het eerste verhaal maken we kennis met Lisa. Zij krijgt van haar ouders een reisje cadeau op een singleboot naar Vlieland. Ze heeft er in eerste instantie niet zo’n zin in. Maar om haar ouders niet teleur te stellen gaat ze toch de uitdaging aan.

In het tweede verhaal maken we kennis met Josefien. Voor het werk van Denise, de beste vriendin van Josefien, gaan ze naar een groot wellness-instituut in Napels. Onder valse voorwendselen krijgt Denise haar vriendin mee.

In het derde verhaal maken we kennis met Simone. Zij gaat jaarlijks met haar vriendinnen Barbara en Laura op meiden vakantie. Dit jaar halen ze Simone over om mee te gaan op ski vakantie naar Tirol. Daar aangekomen verloopt de vakantie toch anders dan ze voorgesteld hadden.

Wat mij opvalt is dat Vannessa een heerlijke vlotte pen heeft hierdoor laat het verhaal zich makkelijk lezen. Per dag lees je wat ze op vakantie meemaken. Dit komt in ieder verhaal terug.
De verhalen zijn niet al te lang. Maar toch wordt naar mijn idee alles goed uitgewerkt.
Deze bundel is mij enorm bevallen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *