AW Bruna Uitgevers

Six stories – Matt Wesolowski

Ik zag een persbericht voorbij komen over Six Stories en was meteen nieuwsgierig naar deze thriller. Ik wil A.W. Bruna Uitgevers bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Six stories
Auteur: Matt Wesolowski
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s paperback: 288
ISBN: 9789400511521

Auteur:

Matt Wesolowski (1981) woont in Newcastle puin Tyne in het Verenigd Koninkrijk. Hij geeft bijles aan jongeren die extra zorg nodig hebben. Hij begon zijn schrijfcarriere als horrorschijver en verdiende een uitgeefcontract toen hij de schrijfwedstrijd van het literaire festival Bloody Scotland won. De filmrechten voor zijn debuut ‘Six stories’ zijn aangekocht door een grote Hollywoodstudio en het boek is een internationale bestseller.

Korte samenvatting:

1997. Scarclaw Fell. Het lichaam van tiener Tom Jeffries wordt gevonden. Als doodsoorzaak vermoedt men een noodlottig ongeval. Maar daarvan is niet iedereen overtuigd. Wat er daadwerkelijk gebeurd is in de bosrijke omgeving van Scarclaw ligt besloten in de herinneringen van een hechte vriendenclub en wat vage getuigenissen van mensen in de omgeving.

2017. De mysterieuze onderzoeksjournalist Scott King, wiens podcastserie van complexe misdaadzaken de populariteit van Serial overstijgt, is een cultfiguur op internet. In een serie van zes interviews probeert King erachter te komen hoe de dynamiek in een groep tieners en de mythische geschiedenis van de Fell hebben geresulteerd in de dood van Tom Jeffries.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit verschillende perspectieven. In het begin vond ik het wat moeilijk om uit elkaar te houden. Maar toen ik in de gaten had hoe het in elkaar stak was ik geboeid.

Scott King is een mysterieuze onderzoeksjournalist en hij wil graag wegenwet er twintig jaar geleden nu precies gebeurd is wat de dood van Tom Jeffries tot stand heeft gebracht. Hij wil mensen interviewen voor zijn podcast om via deze manier meer inzicht te krijgen in hoe het er toen aan toe gegaan is.

Ik vind het moeilijk om hier een recensie neer te zetten die niets prijs geeft. Dit verhaal is zo goed geschreven. Toen ik hem dichtsloeg was het enige wat ik kon denken, wat een mindfuck. Ik had het zo anders in mijn hoofd op een rijtje gezet en niets van wat ik bedacht had klopte. Dus zeker een thriller die ik je kan aanraden als je van puzzelen houdt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *