AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

Cold Case Kwartet 3 – De onbekende – Jorn Lier Horst

Toen ik zag dat er een derde deel in de Cold Case reeks kwam, wist ik die wil ik lezen. De eerste twee delen heb ik ook met veel plezier gelezen. Ik wil A.W. Bruna Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De onbekende
Auteur: Jorn Lier Horst
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 382
ISBN: 9789400513990

Korte samenvatting:

Wanneer in het bos het verminkte lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, lijkt de modus operandi op die van seriemoordenaar Tom Kerr. Maar Kerr zit al vier jaar in de gevangenis en kan de misdaad nooit hebben gepleegd. De politie richt haar pijlen dan ook op een andere verdachte, een man die de pers ooit ‘de Onbekende’ doopte – Kerrs nooit gevonden partner.
Dan weet Kerr, tijdens een reconstructie die bedoeld was om het lichaam van een van zijn slachtoffers te vinden, te ontsnappen. William Wisting wordt verantwoordelijk gehouden voor het fiasco en met zowel Kerr als de Onbekende op vrije voeten, is het een kwestie van tijd voor er meer slachtoffers vallen…

Wat vond ik ervan?:

In het bos wordt het verminkte lichaam van een vrouw gevonden, het lijkt op de werkwijze van seriemoordenaar Tom Kerr. Maar deze zit al geruime tijd in de gevangenis en kan deze moord niet gepleegd hebben. Maar in de tijd dat Kerr wel op moordtour was werd er altijd gesproken over een tweede man die Kerr zou helpen het vuile werk op te knappen.
Kerr mag onder begeleiding van politie in een bos aanwijzen waar eens van zijn slachtoffers ligt. Echter weet hij te ontsnappen ondanks alle maatregels die genomen zijn. William Wisting wordt verantwoordelijk gehouden. Nu is er niet alleen de onbekende die kan moorden maar ook nog eens Kerr, hoeveel slachtoffers zullen er nog bijkomen?

Wat heerlijk om weer samen met Wisting op onderzoek uit te gaan in dit deel van de Cold Case reeks. Zijn dochter Line is erbij wanneer ze met Kerr in het bos zijn. Line is gevraagd om alles op video te zetten voor het onderzoek. Zo werken vader en dochter weer samen. Maar ook Stiller is van de partij en er speelt toch wel meer tussen Line en hem.

Kerr is een moordenaar zonder geweten. De gruwelen die hij heeft begaan zijn door Horst opgeschreven, maar anders zou ik zeggen dat ze onbeschrijfelijk zijn. Deze moordenaar is een echte sadist. Maar nu blijkt zijn handlanger er ook een te zijn. Hij lijkt door te gaan waar Kerr gestopt is toen hij in de gevangenis terecht kwam.

Zoals in de voorgaande delen gaan we ook nu wat meer in op het leven van Line. Zij weet zich in dit deel maar moeilijk van de zaak los te komen. Ze heeft zich erin vastgebeten. En laat dat nou net een van de karaktereigenschappen van haar vader William Wisting zijn. Ik vind deze link naar familie wel leuk gevonden.

Deze boekenreeks is los van elkaar te lezen. Maar geloof me als ik je zeg dat je bij deel 1 moet beginnen. Dit is een serie die bij mij hoog in de top staat. Deze schrijver weet me iedere keer weer opnieuw te verrassen met plottwists. Dit maakt het verhaal nog spannender. Je weet gewoon niet wat er komen gaat.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *