De Crime Compagnie

De heks in mij – Loes den Hollander

Ik ben een groot fan van de verhalen van Loes den Hollander. Toen ik zag dat er een nieuw boek van haar kwam, wist ik die wil ik graag lezen. Ik wil De Crime Compagnie bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De heks in mij
Auteur: Loes den Hollander
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina´s: 282
ISBN: 9789461096975

Korte samenvatting:

Het moederschap is niet voor iedereen weggelegd of vanzelfsprekend. Kaia, Jill en Wiesje kunnen daarover meepraten. Behalve de diepe wens om moeder te worden hebben ze nog een andere gezamenlijke focus. Als hun leven volkomen onverwacht verandert, krijgen ze alle drie te maken met tegenstrijdige emoties die het beste en tegelijk het slechtste in hen naar boven halen. En waardoor de heks in een van hen te veel ruimte krijgt.

Wat vond ik ervan?:

Kaia, Jill en Wiesje weten dat het moederschap niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Behalve de diepe wens om moeder te worden hebben de drie vrouwen een gezamenlijke focus. Wanneer deze focus wegvalt, krijgen de drie vrouwen te maken met hevige emoties en dit haalt het slechtste in ze naar boven.

We lezen dit verhaal vanuit drie perspectieven, elke perspectief heeft een eigen deel. Allereerst lezen we vanuit Kaia, zij moet helaas haar zwangerschap afbreken en is hier kapot door. Ze komt in een groot zwart gat terecht en het maakt haar na nog een klap te moeten incasseren bijna emotieloos. Jill is de beste vriendin van Kaia, zij is het perspectief waar we in deel twee mee te maken krijgen. Jill is een gelukkige alleenstaande moeder van een knulletje van drie jaar oud. Alleen is dat gelukkige alleen op het oog. Diep van binnen ervaart ze een hevig verdriet en moet hiermee gaan leren leven. Haar geheim komt boven en dat maakt dat komt de gemoederen niet ten goede.
Als laatste lezen we vanuit Wiesje. Zij is de ex-vrouw van de man waarmee Kaia getrouwd is. Wiesje heeft haar dochter verloren en dat heeft op haar heel veel impact gehad. Dit maakt dat zij een verbitterde vrouw is die het graag andere moeilijk maakt.

Loes weet me met deze thriller weer niet van mijn plek te krijgen. De karakters hebben allemaal een eigen kijk op wat er gebeurd en maken het de ander niet al te makkelijk. Voor mij viel direct Kaia op. Zij weet mij op de en of andere manier te triggeren en dat maakt dat ik dan al met argusogen naar zo´n personage kijk.

Dit verhaal is goed in elkaar gezet. We kijken vanuit drie perspectieven op een situatie neer en we blijven lang in het ongewisse. Maar een van de vrouwen krijgt waar ze naar verlangt. Wederom een thriller zoals ik gewend ben van Loes!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *