AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

De zomer – Sharon Bolton

Toen ik deze thriller bij A.W. Bruna Uitgevers voorbij zag komen was ik meteen geintrigeerd. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Die zomer
Auteur: Sharon Bolton
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s paperback: 397
ISBN: 9789400514096

Korte samenvatting:

Een oneindige, gouden zomer, zes tieners zien een prachtige toekomst tegemoet. Tot een roekeloos spel zodanig uit de hand loopt dat een vrouw en twee kinderen verongelukken.
De achttienjarige Megan neemt alle schuld op zich, zodat haar vrienden hun dromen waar kunnen maken. De afspraak is dat zij elk van hen na haar vrijlating om een gunst mag vragen.

Pas twintig jaar later staat Megan weer buiten. En haar spel kan beginnen…

Wat vond ik ervan?:

Deze thriller begint tijdens een spel van zes tieners die een mooie toekomst in het vooruitzicht hebben. Echter heeft dit spel op deze bewuste avond een andere wending dat die normaal heeft. Tijdens deze nacht komen een vrouw en twee kinderen om het leven.
De achttienjarig Megan neemt de schuld op zich, hierdoor kunnen haar andere vijf vrienden hun dromen gaan waarmaken. Echter maken zij wel de afspraak dat wanneer Megan vrij komt zij eenieder om een gunst mag vragen. Twintig jaar later staat Megan buiten, en haar spel gaat beginnen…

Dit boek neemt je mee vanaf het moment van de bewuste avond. De schrijfstijl heb ik als erg prettig ervaren. We krijgen een goed beeld van de zes vrienden en hiermee ook een goede belichting op hun vrienden groep en de dynamiek hierin. Het verhaal heeft hoge pieken, waardoor de spanning er enorm in zit en je als lezer door wilt gaan. Op geen moment heb ik een dip gehad waardoor ik niet door wilde lezen. Het verhaal wordt opbouwend gebracht en hierdoor zit je wanneer je je boek oppakt direct weer in het verhaal. Dit was mijn eerste kennismaking met Bolton, maar dit smaakt naar meer. Ik hoop in de toekomst nog eens een boek van haar te mogen lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *