Dutch Venture Publishing

Bagels en een bakkie troost – Jacodine van de Velde

Toen ik zag dat er een nieuw boek van Jacodine van de Velde uitkwam bij Dutch Venture Publishing was ik meteen enthousiast. Haar voorgaande boek ‘Zwarte koffie, macchiato & takkenthee’ heb ik met veel plezier gelezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Bagels en een bakkie troost
Auteur: Jacodine van de Velde
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s paperback: 271
ISBN: 9789493265004

Korte samenvatting:

Lange tijd heeft Marit iedereen uit haar omgeving, maar vooral zichzelf, voorgehouden dat ze perfect gelukkig is als vrijgezel en het prima redt in haar eentje. Ze heeft genoeg levenservaring opgedaan om te weten dat ze geen relatie wil en is gewend voor zichzelf te zorgen. Trouwens, ze heeft haar handen vol sinds ze vier jaar geleden na het overlijden van haar ouders hun zaak én de opvoeding van haar inmiddels zeventienjarige broer Manuel heeft overgenomen.

Toch voelt ze zich de laatste tijd rusteloos en begint ze aan van alles te twijfelen. Doet ze het wel goed met Manuel? Wat wil ze verder met haar leven?
Wanneer ze tijdens een avondje stappen dan ook nog eens wordt geconfronteerd met haar ex, besluit ze meer nodig te hebben dan het gebruikelijke bakkie troost dat ze normaal gesproken in haar Bagels & Beans vestiging aan haar klanten serveert. Gelukkig vindt ze een tequilamaatje. Alleen blijkt hij het uiteindelijk niet gemakkelijker te maken voor haar…

Wat vond ik ervan?:

In dit boek van Jacodine kijken we een beter kijkje in het leven van Marit, de vriendin van Saar waar we in het vorige boek kennis mee gemaakt hebben. Marit houdt al langer voor dat ze een perfect gelukkig leven heeft, ze vindt het prima als vrijgezel en redt het makkelijk alleen. Ze heeft al genoeg in haar leven voor haar kiezen gekregen toen ze de zorg voor haar broertje op zich nam na het vroegtijdig overlijden van haar ouders. Daarbij zorgt ze niet alleen voor haar broertje maar heeft ze ook de zaak van haar ouders overgenomen.

Ze heeft steeds meer het gevoel of ze het allemaal wel goed doet. Is dit zoals ze haar leven voor zich heeft gezien? Tijdens het stappen komt ze een bekende tegen die ze omdoopt als haar tequilamaatje. Uiteindelijk belanden ze in bed..

Marit heeft een fijne relatie met haar broertje. Ze weten wat ze van elkaar kunnen verwachten nu ze samen wonen, ze hebben hun draai gevonden. Echter wil het pubergedrag van haar broertje wel eens voor roet in het eten zorgen. Daarbij probeert Marit haar Bagels & Beans zaak draaiende te houden. Wanneer ze echter na een wilde nacht met haar tequelamaatje heeft doorgebracht en de overeenkomst tussen hun voortzet begint ze steeds meer na te denken over alles. Haar maatje zorgt dat ze anders tegen dingen gaat aankijken, want is haar vrijgezelle leventjes wel zo fijn als dat ze altijd ervaren heeft. En wat moet ze met bepaalde losgekomen gevoelens doen?
Haar broer Manuel lijkt wel weer beter in zijn vel te zitten. Toch merk je ook dat broer en zus het nog steeds moeite hebben met het verlies van hun ouders en hier maar weinig samen over praten. Echter komen ze steeds dichter naar elkaar toe in dit verhaal.

In het vorige boek van Jacodine hebben we vanuit Sara gelezen. Nu zien we dit verhaal terug in Bagels en een Bakkie troost, maar dan van de zijlijn. De vriendschap van de twee meiden staat in beide boeken centraal. We krijgen te maken met vriendschap, liefde, groeien van de persoonlijkheid en omgaan met verlies. Ook dit boek zorgt bij mij weer menig keer voor een lach rond mijn mond. Jacodine heeft me wederom weten te verrassen met dit boek, ik heb enorm genoten van het verhaal van Marit. Ik kijk dan ook erg uit naar de verhalen die nog gaan komen van deze schrijfster.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *