AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

Tom Babylon 2 – Kamer 19 – Marc Raabe

Na het lezen van het eerste deel met Tom Babylon in de hoofdrol ben ik enthousiast over deze serie. Ik wil AW Bruna Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar van dit tweede deel.

Gegevens van dit boek:

Titel: Kamer 19
Auteur: Marc Raabe
Uitgever: AW Bruna Uitgevers
Aantal pagina´s: 461
ISBN: 9789044933079

Korte samenvatting:

Op het openingsevenement van de Berlinale zorgt een snuff-movie voor een massale schok. Ruim 1800 sterren en beroemdheden zien hoe een gruwelijke moord op camera is vastgelegd. Het slachtoffer is de dochter van burgemeester Otto Keller. De dader dreigt dat het niet bij deze moord zal blijven.

Rechercheur Tom Babylon en psychologe Sita Johanns staan met hun onderzoek naar de moord onder hoge druk. Maar een groep beroemdheden rond Otto Keller werkt hen tegen. De burgemeester heeft duidelijk iets te verbergen.

Op de plaats-delict ontmoet Babylon een angstige getuige: een meisje van elf jaar oud dat niet kan praten. Haar enorme gelijkenis met Toms vermiste zus Viola rijt oude wonden bij hem open.

Dan wordt de dochter van een andere Berlijnse beroemdheid ontvoerd. En plotseling realiseert Sita Johanns zich dat er een verband bestaat tussen haar en de slachtoffers: een vreselijke gebeurtenis in haar jeugd – en het getal negentien.

Wat vond ik ervan?:

We worden in dit tweede deel met Tom Babylon in de hoofdrol meteen geshockeerd door een snuff-movie die getoond wordt tijdens een openingsevenement. Bij deze opening zijn ruim 1800 sterren en beroemdheden aanwezig. Deze movie toont een verkrachting en moord van de dochter van burgemeester Otto Keller. De dader heeft een duidelijke boodschap.

Tom Babylon staat als rechercheur direct onder druk. Want ze hebben het allemaal wel gezien maar is het ook echt. Er is geen lijk, maar er is ook geen contact meer geweest met de dochter van Keller. Samen met psychologe Sita gaat hij op onderzoek uit. In dit tweede deel komen we ook meer te weten over Sita. We krijgen flashbacks naar haar verleden en uiteindelijk weten we ook hoe ze aan haar litteken komt.

Op de plaats delict ziet Babylon een jong meisje. Zij is ook getuige geweest van deze movie. Het meisje praat niet. En ergens lijkt dit meisje enorm op het Toms vermiste zusje wat het voor Tom moeilijk maakt om haar los te laten.

Wederom een tenenkrommend spannend verhaal van Raabe. Hij weet me net zoals bij het eerste deel vanaf de eerste letter tot aan de laatste te boeien. Hij weet de spanning menig keer op te bouwen en erna weer af te laten zwakken. Hij weet ons als lezer op het verkeerde been te zetten en ons dan keihard te laten vallen omdat we het toch weer mis hebben.

Dit tweede deel bevat meer inkijk in het leven van Sita waar we in het eerste deel wat oppervlakkig bij bleven. Het eerste deel kregen we meer te weten over Tom. Nu je van beide de achtergrond begint te zien weet je ook waarom ze het een wel doen en het ander niet. Beide zijn het sterke personages die een enorm ego hebben door hun verleden. Dit tweede deel leest weer als een tierelier en laat me uitkijken naar het volgende deel met Babylon in de hoofdrol.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *