AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

Cold Case 1 – Magma – Carina van Leeuwen

Ik kreeg van A.W. Bruna Uitgevers het tweede deel van de Cold Case reeks van Carina van Leeuwen. Ik was zo benieuwd naar deze serie dat ik gestart ben in deel een, zodat ik een beter beeld krijg van de personages.

Gegevens van dit boek:

Titel: Magma
Auteur: Carina van Leeuwen
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 272
ISBN: 9789400514799

Korte samenvatting:

Twee meisjes van uiteenlopende sociale klassen verdwijnen in dezelfde week.
Het lichaam van een jarenlang vermiste docent wordt uit het water gevist.
Een politicus voelt hoe de grond hem te heet onder de voeten wordt.

De vondst van de vermiste docent Roger van Merle resulteert in een vernietigend rapport over het politieonderzoek destijds. Als reactie wordt in Den Haag een nieuw rechercheteam voor vermissingen opgericht. Hierin zit een vreemde eend in de bijt: journalist Lyn Riley, die na dertig jaar in oorlogs- en rampgebieden terug in Nederland is.

Het team duikt in de verdwijning van de 18-jarige Sasha, die in tegenstelling tot een in dezelfde week verdwenen meisje uit hogere kringen al snel werd vergeten. In hun onderzoek stuiten zij op tegenstand vanuit politieke hoek. Ondertussen staat er voor Riley persoonlijk ook nogal wat op het spel…

Wat vond ik ervan?:

Er wordt tijdens het zoeken in het water een auto gevonden met hierin het stoffelijk overschot van een docent die al jaren vermist is. In die tijd zijn ook twee meisjes vermist geweest. Een is terug gevonden en de ander hebben ze nooit meer iets van vernomen.
Er wordt een rechercheteam opgezet die zich bezig gaat houden met de vermissingen. Hierin wordt ook journalist Lyn betrokken. Zij heeft jarenlang in oorlogs- en rampgebieden verslag gedaan, maar vestigt zich nu op Nederlandse bodem.

Lyn heeft haar methodes om aan informatie te komen. Ze deelt niet met het team waar ze het vandaan haalt. Ze laat ook niet direct het achterste van haar tong zien aan haar team. Het heeft even nodig voor het wederzijdse vertrouwen er is. Lyn duikt met hart en ziel in deze zaak, ze wil weten wat er met Sasha gebeurd is. Wat nog mysterieuzer is, is dat Lyn op papier niet bestaat.

Een politicus waarvan de dochter toen vermist werd maar weer teruggevonden is vind het maar niks dat er weer over die tijd geschreven wordt. Hij gaat dan ook op onderzoek uit naar Lyn, maar komt van een koude kermis thuis.

Van Leeuwen weet de emoties van de personages goed weer te geven. Vooral de moeder en zus van de verdwenen Sasha weet ze zo neer te zetten dat je het gemis zelf ervaart tijdens het lezen. De schrijfster weet me sowieso in dit eerste deel van de serie in het verhaal te trekken dat ik nieuwsgierig ben geworden naar hoe Lyn zich nog verder gaat ontwikkelen. Van Leeuwen weet zich ook uit de voeten te maken met bepaalde vaktermen en dat maakt dat het verhaal geloofwaardig overkomt.

Ik vond dit een erg goede thriller die makkelijk weg te lezen was. Ik ben dan ook benieuwd naar hoe deze reeks verder gaat.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *