Baeckens Books

Stella en de zeemeeuw – Georgina Stevens

Samen met Britt mocht ik dit kinderboek lezen. Wij willen Uitgeverij Baeckens Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Stella en de zeemeeuw
Auteur: Georgina Stevens
Uitgever: Baeckens Books
Aantal pagina’s: 32
ISBN: 9789059247901

Korte samenvatting:

Wanneer Stella’s vriendin de zeemeeuw ziek wordt omdat ze plastic heeft gegeten van het strand, voelt Stella zich erg machteloos en verdrietig.
Ze wil er alles aan doen om van het strand een schonere plek te maken.
Ze organiseert een strandschoonmaak en vraagt hulp aan de producent van haar favoriete chocolade. Iedereen in de buurt hoort van haar ideeën en haar passie, en er beginnen dingen te veranderen…

Wat vonden wij ervan?:

De cover van dit boek is al een plaatje op zich. Het geeft Stella en de zeemeeuw body weer. We hebben meteen een goed beeld van de personages. De kleuren die gebruikt zijn vinden wij ook prettig. 

We worden in dit boek meegenomen door Stella. Stella woont samen met haar oma Maggie aan zee. Ze vindt het heerlijk. Van oma mag Stella geen huisdieren houden, maar gelukkig komt er vaak een zeemeeuw op bezoek. Je kunt wel zeggen dat ze een vriendin ziet in deze zeemeeuw. Want iedere dag opnieuw kijkt Stella uit naar het bezoek. En iedere keer als de zeemeeuw op bezoekt komt neemt  ze cadeautjes voor Stella mee. Maar de laatste tijd zijn het geen schelpjes en takjes die de zeemeeuw meeneemt, maar plastic rietjes en flessendopjes. 

Wanneer dan op een dag de zeemeeuw niet komt is Stella verdrietig. Samen met oma gaat ze de meeuw zoeken. Wanneer ze op het strand de meeuw zien zitten weten ze meteen dat het niet goed met hem gaat. Bij de dierenarts komen ze erachter dat de kleine meeuw plastic in haar buik heeft. Wat moeten ze nu doen?

Dit verhaal bevat een boodschap voor jong en oud. Ruim je afval op. Plastic is niet verteerbaar en zeker voor dieren een gevaar. Ik merkte na het lezen van dit verhaal dat mijn dochter er bewuster mee bezig is. Ze Wijst ons er zelfs op dat we plastic in de aparte zakken moeten doen en niet bij het gewone afval. Op straat wijst ze het vuil ook aan en zegt dan dit hoort niet he mama? 

Op de achterkant van het boek staat dat het te gebruiken is voor kinderen vanaf 3 jaar, hier kan ik me wel in vinden. Het is een goed verhaal met mooie prenten. Waardoor het ook zeker als voorleesverhaal goed te gebruiken is. Mijn dochter die nu naar groep 4 gaat kon dit verhaal zelf lezen. Wat het voor haar nog leuker maakt. 

We hebben met plezier naar de mooie prenten gekeken. Deze zijn zeker een lust voor het oog. Op iedere pagina zie je deze kleurrijke verschijnselen voorbij komen met tekst die past bij de illustratie. Er is zelfs op de kleinste details gelet, waardoor het als levensecht overkomt. 

Deze recensie is reeds verschenen bij Perfecte Buren.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *