Ambo|Anthos,  Uitgeverij Ambo|Anthos

Vluchtweg – Jet van Vuuren

Ik mocht voor Uitgeverij Ambo|Anthos de thriller van Jet van Vuuren lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Vluchtweg
Auteur: Jet van Vuuren
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Aantal pagina’s paperback: 339
ISBN: 9789026352355

Korte samenvatting:

Tijdens een zeiltocht in Friesland verdrinkt de mooie zeventienjarige Femke voor de ogen van haar zusje Judy. Ze belandt door een klap van de giek in het water en komt om het leven, Judy kan net op tijd worden gered. Het drama ontwricht Judy’s leven ernstig en ze houdt er een groot trauma aan over.

Twintig jaar later, wanneer Judy denkt haar trauma te hebben verwerkt, is ze terug in Friesland. Tijdens haar verblijf dringen zich steeds meer onverwerkte beelden van de zeiltocht aan haar op. Is het waar wat ze ziet, en is Femke niet door een noodlottig ongeluk omgekomen, maar vermoord? Wie heeft Judy indertijd dan doen geloven dat het een zeilongeluk was, en waarom?

In haar verwarring gaat Judy op zoek naar de waarheid. Al snel stuit ze op duistere zaken en personen uit hun Friese verleden die onlosmakelijk zijn verbonden met het zeilongeluk. Hoe meer de waarheid zich ontvouwt, hoe banger Judy wordt dat zij haar zus zelf heeft omgebracht. Is dat zo? En als dat niet zo is, wie helpt haar dan om dat idee te weerleggen? De echte moordenaar…?

Wat vond ik ervan?:

Femke komt om het leven tijdens een zeiltochtje. Dit alles gebeurd onder het oog van haar zusje Judy. Judy kan gelukkig gered worden maar dit geldt niet voor Femke. Het is een enorm drama en het ontwricht het leven van Judy enorm. Twintig jaar later keert Judy terug naar Friesland, de plek waar haar zus gestorven is. Tijdens dit verblijf dringen zich beelden aan Judy op die niet helemaal overeen komen zoals ze zich het altijd herinnert heeft. Hoe komt het dat Judy een ander beeld heeft? Wie heeft haar dit verhaal laten geloven?
Judy gaat op onderzoek uit, helaas komen er veel duistere figuren op haar pad die verbonden zijn met het ongeluk. Hoe meer de waarheid zich toont hoe banger Judy wordt.

Wat een lekkere weg lees thriller van van Vuuren. Ik kan altijd wel de snelheid die zij in haar verhalen toepast waarderen en ook nu komen de ontwikkelingen snel op je pad waardoor de spanning in het verhaal blijft. Er komen steeds meer dingen bijeen waardoor je een goed beeld krijgt. Al blijft het gissen over het hoe en wat.

Er komen verschillende personages aan bod die ervoor zorgen dat het verhaal compleet wordt. Beetje bij beetje komt het verhaal tot elkaar en krijg je als lezer ook meer te weten over het noodlottige ongeluk van vele jaren geleden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *