H@ck – De Kolonie – Mirjam Mous
Ik zag dit boek voorbij komen en was wel geïntrigeerd door de cover. Ik wil Best of YA dan ook bedanken voor het verzenden van het recensie- exemplaar.
Gegevens van dit boek:
Titel: h@ck de kolonie
Auteur: Mirjam Mous
Uitgever: Van Goor/ Best of YA
Aantal pagina’s: 416
IBSN: 9789000370962
Auteur:
De Nederlandse Mirjam Mous is schrijfster van jeugdboeken voor zowel jonge als iets oudere lezers. Ze schreef spannende en grappige boeken voor lezers vanaf een jaar of acht. Dat begon al met Monsters mollen! (1998). Daarna maakte ze nog veel meer spetterende verhalen, waarin niets te dol lijkt! Over een heks als juf bijvoorbeeld. Maar soms is ze heel serieus, zoals in het boek Goed fout! (2001). De spannende jeugdroman Doorgeschoten (2004), gebaseerd op de moorden op Columbine Highschool, werd getipt door de Jonge Jury 2006. Mous schreef de laatste jaren ook enkele jeugdthrillers, waaronder Password (2012) en Test (2013).
Korte Samenvatting:
Nu Holden heeft ontdekt dat computersysteem Sims hun schijnbaar ideale maatschappij controleert, is er geen tijd meer te verliezen. Hij vermoedt dat Sims zijn zus Prissy gebruikt om de drie hoofdcomputers met elkaar in verbinding te brengen. Als dat lukt, wordt het computersysteem oppermachtig en kan het voor god gaan spelen.
Prissy en haar hackervrienden weten niets van Sims’ plan en willen de drie computersleutels gebruiken om de ultieme hack uit te voeren en daarmee de nieuwe leiders te ontmaskeren. Ze vinden dat de regering de mensen bedriegt en dat iedereen dat moet weten. In het computercentrum komen broer en zus lijnrecht tegenover elkaar te staan. Wie van hen heeft gelijk? En wat is nou eigenlijk echt de waarheid?
Wat vond ik ervan?:
Allereerst was ik meteen nieuwsgierig na het zien van de cover. De dieppaarse kleur trok toch wel mijn aandacht.
Dit boek is het tweede deel in een duologie. Je moet wel echt het eerste deel gelezen hebben wil je ‘snappen’ waar dit tweede deel over gaat.
In dit deel duik je wederom in het leven van Holden en zijn zus Prissy. Beide hebben ze andere doelen in dit deel. Holden wil voorkomen dat de regels in de toekomst worden bepaald door computers. Terwijl Prissy met haar vrienden de leiders wil ontmaskeren.
Dit boek is een YA thriller met futuristische aspecten. Ze heeft de moderne tijd erin verwerkt waardoor het voor de jeugd van tegenwoordig ook van nu is en het ze dus meer zal aanspreken. Erg goed gevonden van Mous om zo de twee werelden in elkaar te laten overvloeien.
Dit tweede deel is een mooi einde van deze duologie.