Uitgeverij Holland

Vis in een boom – Lynda Mullaly Hunt

Ik kreeg van Uitgeverij Holland een persbericht over het boek ‘Vis in een boom’. De cover vond ik fascinerend, de titel maakte me nieuwsgierig. Ik wil Uitgeverij Holland dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Vis in een boom
Auteur: Lynda Mullaly Hunt
Uitgever: Holland
Aantal pagina’s: 216
ISBN: 9789025774633

Auteur:

Lynda Mullaly Hunt werkte als lerares en organiseert tegenwoordig retraites voor schrijvers en illustratoren voor de Society of Children’s Books Writers. Ze woont in Connecticut, Verenigde Staten, met haar man, twee kinderen, een onstuimige beagle en een kat die niets van beagles moet hebben.

Korte Samenvatting:

‘Iedereen is slim op zijn eigen manier. Maar als je een vis beoordeelt op zijn behendigheid om in een boom te klimmen, zal het dier zijn hele leven geloven dat hij dom is.’
Albert Einstein

De elfjarige Ally is slim. Slim genoeg om iedereen voor de gek te houden. Door haar vaders werk als militair verhuist ze heel vaak. Maar in welke klas ze ook terechtkomt, ze is kampioen in het voorkomen dat iemand haar geheim ontdekt.
Ze kan namelijk niet lezen. Hoe dom kun je zijn? Ze schaamt zich enorm.
Maar dan krijgt ze een nieuwe meester. Hij begrijpt dat er achter Ally’s stoerheid een ander meisje zit. Een meisje dat helemaal niet dom is, maar dyslectisch. Voor Ally vallen alle puzzelstukjes langzaam op hun plaats. Haar zelfvertrouwen groeit en er gaat een wereld voor haar open. Ze ontdekt dat ze meer is dan haar dyslexie – en dat ieder mens meer is dan een label.

Wat vond ik ervan?:

De cover van dit boek fascineerde me. Een vis in een boom afgebeeld, net zoals de titel weergeeft. Benieuwd hoe dit in het boek samen komt.

Het verhaal laat zich vlot lezen, je duikt meteen in het leven van Ally. Ze is slim, maar heeft ook een geheim. En om dit geheim te maskeren houdt ze iedereen voor de gek. Ally kan namelijk niet lezen.
Wanneer haar juf op zwangerschapsverlof gaat komt er een meester in de klas. Hij heeft al snel in de gaten wat er achter de stoerheid van Ally schuilt.

Een mooi verhaal is dit. Je krijgt een kijkje in het warhoofd van Ally die moeite heeft met het op een rij krijgen van alle letters en woorden. Ook wordt er op een kinderlijke manier uitleg gegeven. Hoe de meester het in de gaten krijgt en hiermee de klas confronteert vond ik erg mooi. Hij benoemt positieve dingen en geen negatieve waardoor Ally zich beter op haar gemak gaat voelen.

In dit boek komen de echte kinderlijke problemen voor. School, familie, vriendschappen en zelfs pesten. Mooi om te zien hoe de kinderen hun hoofd boven water houden. Een boek dat ik zeker zou aanraden aan kinderen in de bovenbouw. Vooral vanwege het pest thema, want dat is zeker in deze tijd enorm aan de orde.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *