Best of Young Adult

Het huis zonder einde – Daniëlle Bakhuis

Ik mocht voor Best of Young Adults de jeugdhorror lezen van Danielle Bakhuis. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het huis zonder einde
Auteur: Daniëlle Bakhuis
Uitgever: Van Goor/ Best of Young Adult
Aantal pagina’s: 132
ISBN: 9789000374830

Auteur:

Daniëlle Bakhuis is een Nederlandse journaliste en schrijfster. Ze schreef o.a. voor Fancy, Yes en Viva. Nu is ze redacteur bij meidenblad CosmoGIRL! Als schrijfster debuteerde Bakhuis in 2008 met het non-fictie boek Love & Leed, de liefdesgids voor meiden. Later volgden de jeugdromans Verliefd van 2 Kanten (2009), Verliefd en nu? (2010), Wraak (2011), Hou Me Vast(2012) en Wat Als… (2013). Verliefd van 2 kanten en Wraak waren kerntitel voor de Prijs van de Jonge Jury. Haar laatste roman Wat als… wordt inmiddels vertaald naar het Duits.

Korte samenvatting:

Iedereen in Westerdam weet het: het Woud van Westerdam moet je mijden zodra het donker is. ’s Nachts schijnen er vreemde, onverklaarbare dingen te gebeuren. Maar wanneer Samira en haar vrienden met Halloween de unieke kans krijgen om in het verlaten landhuis te kijken, wint de nieuwsgierigheid het van de angst. Ze zijn gewaarschuwd: wie te lang in het huis blijft, begint dingen te zien die er niet zijn…

Wat vond ik ervan?:

Allereerst moet ik aan Danielle bekennen dat ik me niet aan haar waarschuwing/tip heb gehouden. Ik heb langer dan een kwartier per keer gelezen hihihi

We lezen in dit verhaal over Samira, zij woont bij haar oma in. Samen hebben ze het goed. Samira gaat met haar vrienden Karlijn en Mert naar een Halloween feest. Echter wordt dit feest gehouden in het Woud van Westerdam. Iedereen waarschuwt je als je daarheen gaat. Je hoort en ziet dingen die je blijven achtervolgen.

En ik kan je bekennen het boek laat je inderdaad dingen beleven die je niet zo snel vergeet. We gaan samen met Samira een huis in waar ze kamer voor kamer doorheen moet komen. Maar daar ziet en hoort ze dingen dat ze aan zichzelf gaat twijfelen.

De spanning zit er van meet af aan in. Je weet als lezer ook niet zo goed wat je kunt verwachten. En wat er allemaal in die kamers op je af komt, goed bedacht. En zeker voor de jeugd een spannend boek. Ik kan het dan ook aanrader.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *