Best of Young Adult,  Best of Young Adults

Heartstopper 3 – Alice Oseman

Na het lezen van de eerste twee delen van deze serie ben ik benieuwd geworden naar hoe het verder gaat verlopen tussen Nick & Charlie. Ik wil Best of YA bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hearstopper 3
Auteur: Alice Oseman
Uitgever: Best of YA
Aantal pagina´s: 384
ISBN: 9789000379279

Korte samenvatting:

Charlie had nooit durven hopen dat Nick hem ook leuk zou vinden, maar nu zijn ze officieel een stel. Nick heeft zelfs de moed gevonden om voor zijn moeder uit de kast te komen. Maar nog lang niet iedereen is op de hoogte van zijn geaardheid. Nicks oudere broer weet nog van niks en om nog maar te zwijgen over alle andere vrienden en familie. En dan gaan ze binnenkort ook nog op schoolreis naar Parijs.

Het leven kan soms heel moeilijk zijn, zelfs met iemand van wie je houdt aan je zijde. Hoe serieuzer de gevoelens van Nick en Charlie voor elkaar worden, hoe meer ze elkaar nodig zullen hebben. Op sommige momenten zelfs meer dan ooit.

Wat vond ik ervan?:

In dit derde deel van deze populaire serie groeit de band tussen Nick en Charlie enorm, ze zijn zelfs een officieel stel. Nick heeft zijn moeder ook verteld van zijn geaardheid. Maar nog niet iedereen is op de hoogte hiervan. Binnenkort gaan ze met school naar Parijs. Een reisje waar beide mannen zich op verheugen.

In dit derde delen komen de vrienden van Nick & Charlie iets meer aan bod. Zo leren we Tao en Ellie wat meer kennen. En ook hun gevoelens naar elkaar toe, die wat we als lezer als in de smiezen hadden in de voorgaande delen. We merken als lezer dat Nick enorm zorgzaam is en altijd op zijn hoede is zodat er niks met Charlie gebeurd. En als er dan toch iets gebeurd dan moeten de mannen met elkaar praten en hierdoor ook hun onderliggende problemen met elkaar bespreken. Al zorgt dit voor de mannen alleen maar voor meer diepgang in hun relatie.

Dit derde deel laat veel van Parijs zien. Van de plekken die de vrienden gaan ontdekken. En dan de struggle van samen op een kamer slapen. Het liefst zijn ze dicht bij elkaar in de buurt maar zo dichtbij en in dit punt in hun relatie maakt het allemaal wel spannender.

De minicomic achterin over Tao en Ellie vind ik een leuke toevoeging. Ik kijk weer uit naar het vierde deel en hoe het zich allemaal verder gaat ontwikkelen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *