Billy Bones

Marie Boe 2 – Het magische moeras – Michael Reefs

Ik mocht na het lezen van het eerste deel in de Marie Boe serie ook het tweede delen lezen voor Uitgeverij Billy Bones. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Marie Boe – Het magische Moeras
Auteur: Michael Reefs
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina´s: 167
ISBN:9789030508465

Korte samenvatting:

Er is een nieuwe volle maan op komst en dat betekent dat de Geestenkoning weer kan ontsnappen uit het Schaduwbos. Marie en haar beste vriend Jasper moeten hem zien tegen te houden, want hij zit nog steeds achter de koffer van Marie aan. Diep verscholen in het bos ligt het magische moeras. Dit moeras heeft wel heel bijzondere krachten: het vervult je diepste wensen… Lukt het Marie en Jasper om hun grote vijand op afstand te houden?

Wat vond ik ervan?:

Samen met Marie en Jasper duiken we weer in een nieuw avontuur. Er is een nieuwe volle maan op komst. Dit betekent dat de Geestenkoning weer een poging tot ontsnappen uit het Schaduwbos krijgt. Maar de kleine avonturiers zijn niet bang en willen deze koning tegenhouden.

Dit boek is het tweede deel in de Marie Boe-reeks. Wat ik fijn vind is dat je als lezer kleine opsommingen krijgt van wat er in het eerste deel gebeurd. Door deze informatie die je gegeven wordt krijg je weer een beeld van het hoe en wat in deel een en fladder je lekker door dit tweede deel heen.

Marie en Jasper hebben naar mijn mening in dit deel nog meer moed dan dat ze in het voorgaande hadden. Ze zien het gevaar wel maar willen hier niet voor wijken, ze gaan het gevecht samen aan. Het magische moeras bevat bijzondere krachten. Zullen ze het samen met die krachten winnen van de Geestenkoning?

Een heerlijk avontuur verhaal zoals we gewend zijn van Reefs. Hij weet op een leuke speelse manier de jonge lezers met dit boek te boeien. Het bevat vriendschap, uitdaging en vooral veel mysterie. Een leuk tweede deel in deze reeks. Het grootste mysterie blijft toch het verleden van Zilvermaaneiland. In het eerste verhaal krijgen we al kleine stukjes informatie over het eiland en in dit deel krijgen we weer een beetje meer.
Een leuk extraatje in dit boek zijn de Qrcodes op sommige bladzijdes. Als je deze scant krijg je een muziekje te horen of je kunt extra hoofdstukken lezen. Echt heel leuk!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *