Billy Bones,  Uitgeverij Billy Bones

De avonturen van de struikrovers – Jonne Kramer

Deze cover sprak me enorm aan toen ik het persbericht onder ogen kreeg. Ik wil Uitgeverij Billy Bones bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De avonturen van de struikrovers
Auteur: Jonne Kramer
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina´s: 115
ISBN: 9789030509714

Korte samenvatting:

Opeens stak de wasbeer zijn neus in de lucht. ‘Wat RUIK ik toch?’ zei hij met een vertrokken gezicht. ‘Ruik jij dat ook?’ ‘Is het misschien eten?’ vroeg de struikrover. De wasbeer schudde zijn kop. ‘Nee. Iets VIEZIGS. Het ruikt MUF.’ Al snuffelend volgde de wasbeer zijn neus, totdat die tegen de trui van de struikrover aan duwde. ‘Jij bent het!’ riep hij.

Heb je het al gehoord? Er is een roversbende actief in het bos! De struikrover, de spin, de eekhoorn en de wasbeer zetten graag het bos op z’n kop met hun fratsen. Durf jij mee te gaan op hun grappige avonturen?

Wat vonden wij ervan?:

Dit kinderboek neemt je mee op avontuur. De struikrover heeft veel dieren om zich heen die hem helpen om aan eten te komen door middel van het beroven van andere dieren en mensen. Op de cover zie je ze al afgebeeld. Tijdens het lezen en de geschreven kennismaking met ze kun je doordat je op de cover kijkt een beeld krijgen van de personages van dit boek.

Doordat de auteur de dieren menselijke trekjes heeft gegeven komen ze echt over. Ik zelf vind dit een pluspunt, doordat ze echt over komen kan ik me meer inleven in het personage. De hoofdstukken zijn van een fijn formaat, het maakt ze als je het mij vraagt perfect voor voorleesmomentjes. In elk hoofdstuk zit een soort van boodschap verborgen, waardoor het dus ook een boek is waarvan je kunt leren. Is het niet de groei in jezelf dan is het wel het opkomen voor een vriendje of vriendinnetje. De illustraties van Aida de Jong voegen net dat extraatje toe aan het verhaal. De momenten waar het om gaat staan mooi afgebeeld.

Op de achterflap staat dat dit een boek is voor fans van ‘De boze heks´, ik kan me hier helemaal in vinden. De spanning en het avontuur heeft overeenkomsten. Op de achterkant van ieder Billy Bones boek staat altijd het boek in drie woorden. Op dit boek staan vriendschap, kattenkwaad en dierenverhalen. En van het kattenkwaad hebben wij enorm genoten. Want wat de rover met zijn vrienden allemaal uithaalt, dat is gewoon te grappig, ook al is het niet altijd even netjes of leuk. Vriendschap staat centraal. De rover staat klaar voor zijn dierenvrienden en andersom ook, in welke situatie ze zich dan ook mogen bevinden. Wij hebben genoten van dit verhaal.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *