Billy Bones,  Uitgeverij Billy Bones

Storm & Bliksem – en de vlucht van de cloudsurfers – Michael Reefs

Ik werd door Michael Reefs benadert of ik samen met Britt zijn nieuwste boek wilde lezen. Wij zijn al fan van zijn werk, dus wij hoefden over deze vraag niet lang na te denken. Uitgeverij Billy Bones bedankt voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: en de vlucht van de cloudsurfers
Auteur: Michael Reefs
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina´s: 186
ISBN: 9789030509509

Korte samenvatting:

De tweelingbroers Storm en Bliksem krijgen op hun twaalfde verjaardag een VR-bril van hun vader cadeau. Hiermee kunnen ze niet alleen gamen, maar ook naar een andere wereld reizen: een wereld boven de wolken! Daar is een strijd om een eeuwenoud kristal gaande en een oorlog tussen licht en duisternis staat op het punt om uit te breken. Storm en Bliksem moeten er alles aan doen om het kristal veilig te stellen!

Samen met de dappere luchtpiraten, de Cloudsurfers, en een mysterieus meisje met de naam Skye gaan Storm en Bliksem op avontuur. Lukt het ze om het kristal te beschermen en de duisternis weg te houden?

Wat vonden wij ervan?:

In dit eerste deel van deze nieuwe kinderboeken serie maken we kennis met de tweeling Storm en Bliksem. Zij leven samen met hun vader, die zich urenlang op zijn kantoor aan huis kan verstoppen om daar te werken aan het ontwikkelen van games. De moeder van de jongens is zeven jaar geleden verdwenen. Niemand weet waar ze heen is. Zowel de jongens als vader hebben er moeite mee dat ze geen deel meer uitmaakt van het gezinsleven.

Voor hun twaalfde verjaardag mogen de jongens een game die hun vader heeft gemaakt uitproberen. Deze game wordt gespeeld door middel van een VR-bril. Ze kunnen hiermee blijkt niet alleen gamen maar ook naar een andere wereld reizen, namelijk de wereld boven de wolken. Tijdens hun avontuur in deze nieuwe wereld belanden ze in aan het begin van een oorlog tussen licht en donker. De tweeling moet er alles aan doen om een kostbare kristal te beschermen.

Bliksem kan het amper bevatten. Een avontuur. Hij heeft al talloze avonturen opgeschreven en in zijn dromen heeft hij al een hoop spannende dingen beleefd. Maar dat hij ooit in het echt een avontuur zou beleven, dat had hij niet verwacht.

Wat ons het eerste opvalt aan dit boek is de mooie uitgewerkte cover. Wanneer je het boek gelezen hebt en er nog eens naar kijkt weet je dat je een scene uit het verhaal getekend voor je ziet. Met mooie details is deze weergegeven. Het verhaal bestaat uit duidelijk aangegeven hoofdstukken. De hoofdstukken zijn van een fijn formaat en door de spanning die Reefs met zijn woorden weet neer te zetten ga je als een wervelwind door het verhaal heen. We krijgen het verhaal verteld door de ogen van Storm en Bliksem, dit is goed aangegeven aan het begin van het verhaal. Ieder personage heeft een eigen tekentje en staat dit bij de titel van het nieuwe hoofdstuk dan weet je vanuit welk perspectief we het lezen.

Het verhaal geeft kleine puzzelstukjes aan ons over het leven boven de wolken en wie daar allemaal wonen. Ook worden en kleine linkjes gelegd. Echter kan ik daar niet te diep op ingaan want dan geef ik een spoiler. Maar door deze kleine tease stukjes die ons gegeven zijn, zijn we wel enorm benieuwd geworden naar het volgende deel van deze serie. Want het avontuur in dit verhaal is dan wel ten einde, maar we hebben zo´n donkerbruin vermoeden dat Reefs ons nog met veel avonturen van deze tweeling gaat blij maken.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *