Blossom Books

De legacies – Jessica Goodman

Toen ik dit boek op social media voorbij zag komen heb ik direct een mail naar de uitgeverij gestuurd. Ik wil Blossom Books dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De Legacies
Auteur: Jessica Goodman
Uitgever: Blossom Books
Aantal pagina´s: 335
ISBN: 9789463495127

Korte samenvatting:

Elk jaar treden 36 nieuwe leden toe tot de Legacy Club, de meest exclusieve high society-club in New York. Een lidmaatschap staat garant voor een levenslange toegang tot macht en rijkdom, net als veiligheid en zekerheid, want je kunt altijd terugvallen op de andere leden. Ook it-girl Bernie, kunstenaar Isobel en buitenbeentje Tori zijn dit jaar bevoorrecht om zich aan te sluiten bij dit vooraanstaande gezelschap.

Maar waar macht, aanzien en rijkdom zijn, zijn ook leugens, bedrog en verraad. De avond van het prestigieuze Legacy-bal eindigt voor een van de nieuwe leden fataal. Was het moord of toch een ongeluk? Wie is er verantwoordelijk? Wat gaat er schuil achter de façade van lachende gezichten en mooie praatjes? Wie zijn de Legacies echt?

Wat vond ik ervan?:

Lid worden van de Legacy Club is iets dat een droom is. Deze exclusieve society-club kan ervoor zorgen dat de kansen voor het oprapen liggen. Een lidmaatschap staat garant voor toegang tot macht en rijkdom. En je hebt altijd mensen waarop je terug kunt vallen. Bernie Kaplan is een grote naam in dit wereldje en dat mede door het lidmaatschap van haar moeder. Dit jaar wordt buitenbeentje Tori voorgedragen om lid te worden van deze club.

Al snel merk je als lezer dat wanneer macht, aanzien en rijkdom een grote rol in je leven spelen dat dit al vrij snel veranderen kan naar leugens, bedrog en verraad. En dan is het vaak moeilijk om geheimen, geheim te houden. Dit jaar eindigt het Legacy-bal dan ook met een fataal ongeluk of was het moord?

Een boek dat zich makkelijk laat lezen. Het verhaal wordt ons gegeven door middel van verschillende perspectieven. En daardoor krijgen we veel informatie waardoor je een goed beeld krijgt van sommige situaties waar de tieners in belanden. Het groepje rondom Bernie en Tori worden het beste omschreven. Met de andere dertig kandidaten hebben we eigenlijk niks van doen, dus dat die informatie niet gegeven wordt is alleen maar fijn. De naasten personen van de genomineerde leren we ook een beetje kennen. Hierdoor merk je al vrij snel wat voor aanzien ze hebben en waar ze in de club ´staan´.

Onder de meiden speelt jaloezie en achterdocht. Je merkt aan ze dat tegenover elkaar niet het achterste van hun tong laten zien. Dat ze geheimen achterhouden om de lieve vrede te bewaren. Ze laten ook niet aan hun beste vrienden zien hoe het nu echt met ze gaat. Je merkt dat er een behoorlijk masker voor gehouden wordt om zo maar te laten zien dat alles perfect is. Maar wanneer er dan een geheim naar boven komt beginnen zich de eerste barstjes in het masker te tonen.

Een boek dat ik met veel plezier gelezen heb. Om te lezen hoe die kinderen hun best doen om maar aan het ideaalbeeld te kunnen voldoen, ook al is het in strijd met wat ze er zelf van vinden. Vriendschappen die worden opgebouwd en verbroken. Rouw komt ook aan bod, deze emotie vind ik subtiel verweven door het verhaal van Tori, dit heeft de auteur mooi neergezet. Een verhaal dat me tot de laatste pagina wist te boeien.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *