NextReads,  VBKLab

De perfecte zoon – Freida McFadden

Toen ik zag dat er een nieuw boek van McFadden kwam was ik direct enthousiast. Met haar voorgaande boeken wist me zo enorm aan het verhaal te kluisteren dat ik benieuwd was of het haar een derde keer ook ging lukken.

Gegevens van dit boek:

Titel: De perfecte zoon
Auteur: Freida McFadden
Uitgever: NextReads/VBKLab
Aantal pagina´s: 329
ISBN: 9789032520786

Korte samenvatting:

‘Mevrouw Cass, we hoopten dat uw zoon een paar vragen zou kunnen beantwoorden over het meisje dat gisteravond verdween…’

Erika heeft een perfect gezin, totdat er op een avond twee rechercheurs op haar stoep staan. Een middelbare scholiere is vermist. En Erika’s tienerzoon is de laatste die het meisje levend zag. Erika heeft altijd iets duisters gezien in haar ogenschijnlijk perfecte zoon. Ze wil geloven dat hij onschuldig is, maar als het bewijs zich opstapelt, kan ze de waarheid niet ontkennen – misschien heeft hij wel het ondenkbare gedaan.

Wat vond ik ervan?:

Erika woont samen met haar man Jason en hun twee tienerkinderen. Op het oog heeft ze het perfecte gezin. Wanneer er een scholiere vermist wordt zijn alle pijlen direct gericht op Liam, hun zoon. Hij is als laatste met haar gezien. Erika heeft altijd het gevoel gehad dat er iets duisters in Liam schuilt. En ook nu weet ze niet of ze helemaal geloofd in zijn onschuld. Door al het bewijs dat zich rond Liam heen verzamelt is het eigenlijk wel vrij duidelijk dat hij achter deze vermissing zit.

Een thriller die we vanuit verschillende perspectieven lezen. We krijgen door middel van Erika een goed kijkje in het leven van het gezin. Vanaf dat de scholiere vermist wordt krijgen we ook vanuit dit personage informatie. McFadden weet de angst van deze goed naar voren te brengen. Haar gedachtegang bevat veel emoties en die komen goed uit op papier. Je hebt als lezer al snel met het meisje te doen.

Vanuit Erika lezen we hoe het dan verder gaat in haar gezin. Hoe zij steeds meer Liam verdenkt, en niet alleen vanuit het gevoel van het verleden maar ook door de bewijzen die steeds meer naar boven komen. Hannah, het zusje van Liam, geloofd echter geheel in zijn onschuld. En dit zorgt toch ook wel dat er een soort van ‘strijd´ in de familie ronddwaalt dat zorgt voor onderliggende spanning. En dat maakt het weer spannend om te lezen.
Klasgenoten en vrienden zijn ook allemaal verdeeld. En de onrust die er heerst rondom de familie is goed voelbaar. Erika voelt zich steeds minder op haar gemak en weet niet meer goed wat ze denken moet.

Wanneer McFadden dan met een knal van een plot komt ben ik wederom weggeblazen door haar schrijfkunsten. Dit is het derde boek waarmee ze me weer weet te verrassen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *