Boekerij,  Uitgeverij Boekerij

De kustmoorden – James Patterson & J.D. Barker

Toen ik zag dat deze twee grote namen samen een thriller gingen schrijven wist ik, dit boek wil ik graag lezen. Ik Uitgeverij Boekerij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: De kustmoorden
Auteur: James Patterson & J.D. Barker
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 432
ISBN: 9789022593073

Korte samenvatting:

Al sinds hun traumatische kindertijd vertrouwen Michael en Megan Fitzgerald alleen elkaar. Ze moeten wel, na alles wat hun ouders hun hebben aangedaan. Als Michael thuiskomt en het lijk van een onbekende vrouw in zijn badkuip vindt, belt hij direct de politie. Maar als die even later op de stoep staat, hebben ze bewijs dat Michael het slachtoffer kende. Waarom kan Michael zich daar niets van herinneren?

Het mag duidelijk zijn dat iemand een gruwelijk spel met hem speelt. Terwijl Michael wordt afgevoerd naar het politiebureau, zet Megan alles op alles om haar broer vrij te pleiten. Als het dodental oploopt en de moorden steeds meer herinneringen aan hun kindertijd oproepen, begint zelfs zij te twijfelen. Hoe goed kent ze haar broer echt?

Aan detective Garrett Dobbs en fbi-agent Jessica Gimble de taak de diep begraven geheimen van de Fitzgeralds te ontrafelen en de dader te ontmaskeren – voor er meer slachtoffers vallen.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit verschillende perspectieven. Doordat is aangegeven vanuit wie we een hoofdstuk lezen is het overzichtelijk. Wanneer Michael op een dag thuis komt ligt er een onbekende vrouw in zijn badkuip, zij is overleden. Hij belt direct de politie. Wanneer deze op de stoep staan begint de rollercoaster voor Michael pas echt. Want al het bewijs dat er is wijst ernaar dat hij en de overleden vrouw geen onbekende van elkaar zijn. Maar waarom herinnert hij zich dan niets?

Gaandeweg het verhaal wordt het allemaal alleen maar onduidelijker voor zowel hem als zijn zus Megan. Hij heeft direct haar opgebeld omdat ze nog al close met elkaar zijn. Het dodental blijft oplopen en alles wijst in de richting van Michael. Naarmate het verhaal vordert komen er steeds meer stukjes uit het verleden naar boven waardoor je meer inzicht krijgt in het hoe en wat. Al vind ik het soms nog wat rommelig. Maar naarmate het vordert snap ik dit ook weer.

Ik denk dat je kunt spreken van een fijne samenwerking. Het boek pakt je vanaf het eerste hoofdstuk en ik wist meteen ik wil weten hoe het eindigt, want hoe kun je nu de vrouw die dood in je huis ligt zonder inbraaksporen niet kennen.

Er komen veel personages aan bod in het verhaal en soms moet je dan wel weer even nadenken over wie nu wie is. Maar dit heeft de pret voor mij niet mogen drukken. De hoofdpersonages worden zo uitgewerkt dat je een goed beeld van ze krijgt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *