Uitgeverij Unieboek

De prins en de naaister – Jen Wang

Ik mocht voor Uitgeverij Unieboek Het Spectrum de graphic novel ‘De prins en de naaister’ lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De prins en de naaister
Auteur: Jen Wang
Uitgever: Van Goor |Unieboek Het Spectrum
Aantal pagina’s: 277
ISBN: 9789000305155

Korte samenvatting:

Parijs, aan de vooravond van de moderne tijd. Prins Sebastian zoekt een bruid, of eigenlijk zoeken zijn ouders er een voor hem. Sebastian is veel te druk om zijn geheime leven voor iedereen te verbergen. ’s Nachts bestormt hij Parijs als de fabelachtige dame Crystallia, het gewildste icoon van de mondiale modehoofdstad. Sebastians geheime wapen – en beste vriendin – is de briljante kledingmaakster Frances. Ze is een van de slechts twee mensen die de waarheid kennen: soms draagt deze jongen jurken. Maar Frances heeft grootse dromen voor zichzelf en iemands geheime wapen zijn betekent zelf ook een geheim zijn. Voor altijd! Hoelang zal Frances haar dromen opzij kunnen zetten om een vriend te beschermen?

Wat vond ik ervan?:

Prins Sebastiaan is op zoek naar een bruid. Nou laat ik het beter benoemen. Zijn ouders zijn op zoek naar een bruid voor hun zoon. Maar Sebastiaan heeft het te druk met het geheimhouden van zijn andere leven. Frances komt in het leven van Sebastiaan. Zij is een ontwerpster met een eigen stijl en zorgt ervoor dat Sebastiaan tijdens de avonduren kan shinen als Lady Crystallia. Hij wordt als dit alter ego een icoon. Echter is het best zwaar om dit leven te verbergen.

De illustraties, waar natuurlijk een graphic novel om bekend staat, voegen echt iets toe. Zonder woorden, snap je wat er gezegd wordt. Het verhaal bevat boodschappen. Voor Frances is dat je dromen achterna gaan. En voor Sebastiaan is dat zijn wie je bent en ervoor durven uit te komen. Voor beide is lef nodig en het duurt even voordat ze dat hebben en er ook voor gaan.

Deze graphic novel heeft me weten te verrassen met zijn mooie illustraties en boodschappen die het ons geeft.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *