Boekerij,  Uitgeverij Boekerij

Helsinki – Nathalie Pagie

Ik zag om mij heen veel medebloggers iedere keer gruwelen met een nieuwe thriller van Nathalie Pagie. Toen ik zag dat er een nieuwe uit kwam heb ik contact gelegd met Uitgeverij Boekerij. Ik wil hen dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Helsinki
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 367
ISBN: 9789022589236

Auteur:

Nathalie Pagie (1974) debuteerde in 2013. Inmiddels heeft ze vele bestsellers op haar naam staan, waaronder de winterthrillers ‘Ijsengel’ en ‘Noordkaap’ en de succesvolle ‘Tara en Diego-serie’. Ook is ze tweevoudig winnaar van de ThrillZone Award voor beste Nederlandse thriller.

Korte samenvatting:

Elk jaar in oktober gebeurt het opnieuw. Als de dagen korter worden en de inwoners de warme veiligheid van hun huizen opzoeken, wordt ergens in de stad een lichaam gevonden – vermoord en gruwelijk verminkt. Politie en justitie houden de zaak stil, zij vrezen imagoschade voor Helsinki, juist nu steeds meer toeristen de weg naar de Finse hoofdstad weten te vinden.

Rechercheur Talinn Ilves mijdt de stad sinds haar tweelingzus Reval er jaren geleden is verdwenen. Maar waar ze ook heen gaat, het verlies van Reval volgt haar overal. Na acht jaar besluit Talinn terug te keren naar haar geboortestad en een laatste poging te wagen om uit te vinden wat er met haar zusje is gebeurd. Haar timing had niet slechter kunnen zijn. Want als de nachten langer worden en de herfstkou in je botten kruipt, betekent dat maar één ding. Het is bijna oktober.

Wat vond ik ervan?:

Dit is mijn eerste kennismaking met Nathalie. Ik had al zoveel goede geluiden gehoord over haar thrillers dat ik toch zeker nieuwsgierig geworden was en wilde kijken of ik de positieve mening deel.

We lezen dit verhaal vanuit Talinn Ilves. Zij is rechercheur en gaat na acht jaar terug naar de plaats waar haar zus destijds voor het laatst gezien is, Helsinki. Reval, Talinns zus, is acht jaar geleden in rook op gegaan midden op straat op klaarlichte dag. Talinn hoopt nu ze bij het korps van Helsinki gaat werken meer te weten te komen zodat ze het kan afsluiten.

In Helsinki kampen de rechercheurs met een vermoord en gruwelijk verminkt lichaam. De autoriteiten houden de zaak stil, maar zijn doodsbang dat de toeristen weg blijven uit de stad.

Talinn komt in dit verhaal dan ook binnen in het kantoor op de dag dat ze het verminkte lichaam gevonden hebben. Ieder jaar in oktober kampt het team met een lijk. Je kunt de klok er zowat op gelijk zetten. Talinn kan het niet direct met al haar collega’s goed vinden. Maar laat zich van haar beste kant zien. Ze werkt wat op eigen houtje en dit vind niet iedereen prettig.

Pagie heeft een vlotte pen. In het begin had ik wat moeite met alle namen die voorbij kwamen. Maar toen ik eenmaal in het verhaal zat was het goed. De spanning kabbelt lekker door, met soms een kleine twist waardoor je weer even op scherp gezet wordt. Ik kan zeggen dat mijn eerste kennismaking met deze schijfster me bevallen is en ik zeker naar haar nieuwe werken ga uitkijken.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *