Boekerij,  Thriller

Kate Marshall – Zonder gezicht – Robert Bryndza

Ik zag in deze nieuwe serie van Robert Bryndza voorbij komen en was meteen enthousiast. De eerste serie van hem had ik nog niet gelezen. Maar hoorde er zoveel goede reacties op dat ik enorm nieuwsgierig ben geworden naar zijn schrijfstijl. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Kate Marshall 1 – Zonder gezicht
Auteur: Robert Bryndza
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 397
ISBN: 9789022588819

Auteur:

Zijn boeken zijn meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht en zijn in 28 talen vertaald. Naast het schrijven van misdaadverhalen, heeft hij ook romantische komische boeken gepubliceerd met in de hoofdrol Coco Pinchard. Robert is Brits en woont in Slowakije.

Korte Samenvatting:

Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate’s carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter.

Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit verschillende perspectieven. Allereerst lezen we vanuit Kate, zij was vroeger rechercheur, maar heeft dit werk door een gebeurtenis achter zich gelaten. Ze heeft nog steeds dat speurders-neusje en geeft nu les in criminaliteit.

We lezen vanuit Peter. Hij is de bad-Guy in dit verhaal. Dit monster wordt zo goed neergezet door de schrijver. Hij is arrogant en laat nooit zijn echte gezicht zien. Dit is echt een persoon waarvan je denkt, wat gaat er in zijn kop rond. Hij blijft je fascineren.

Doordat we vanuit verschillende perspectieven lezen blijft de spanning er voor mij goed in. Ik merk dat Bryndza mij verschillende keren op het verkeerde been weet te zetten. Hierdoor bijt ik me zo in het verhaal omdat ik graag wil weten wat er nu daadwerkelijk gebeurd.

Wat mij enorm charmeert aan Kate is dat ze een tikkeltje eigenwijs is en tevens een doorzetter. Niets is haar teveel en ze wil het graag tot op de bodem uitzoeken.
Er is nagedacht over dit verhaal. Er wordt bijvoorbeeld een manier gevonden om informatie de gevangenis in te krijgen. Echt puik werk. Goed bedacht!

Ik heb enorm genoten van mijn eerste kennismaking met Robert Bryndza. Zijn Erica Foster reeks staan nu op mijn wishlist. Dit smaakt naar meer. Al kijk ik ook uit naar het tweede deel in de Kate serie.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *