Boekerij

Hemelse modder – Gaby Rasters

Ik ben een groot fan van wat Gaby schrijft. En toen ik zag dat er een nieuw boek aankwam wist ik dat ik deze aan mijn verzameling wilde toevoegen. Ik wil Uitgeverij Boekerij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Hemelse modder
Auteur: Gaby Rasters
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 298
ISBN: 9789022586488

Auteur:

Gaby Rasters is auteur van de trilogie ‘Follow, Like, Share’ en de romans ‘Nooit meer bang’ en ‘Hou me vast zoals ik was’. Voor ‘nooit meer bang’ won ze zowel de jury- als de publieksprijs van de Valentijnprijs 2019. ‘Hou me vast zoals ik was’ werd lovend besproken in o.a. ‘Vriendin, Story’ en ‘Koffietijd’.

Korte samenvatting:

De zussen Iselle en Dagmar zijn altijd close geweest. Dat ze op jonge leeftijd hun ouders verloren en op elkaar aangewezen waren, heeft hun band versterkt. Maar door de jaren heen zijn de zussen wel erg veranderd. Waar Iselle een sportschool runt en het gemis van haar ouders wegstopt in veel sporten en gezond eten, vindt Dagmar juist troost in wijn en lekkers.

Toch is er één ongezonde voorliefde die de zussen bindt: de hemelse modder die hun vader vroeger maakte. Helaas was het recept strikt geheim en hebben de zussen de vertrouwde smaak nooit helemaal kunnen nabootsen – zelfs al proberen ze het elke Kerstmis. Als hun contrasterende levensstijlen op een dag hard botsen, dreigt voor het eerst hun gezamenlijke kerst in het water te vallen. Maar in het jaar dat volgt kan veel gebeuren. Brengt het recept van hun vaders hemelse modder hen weer bij elkaar voor het jaar uit is? En wie zit er tegen die tijd nog meer aan tafel?

Wat vond ik ervan?:

Ik volg Gaby op Facebook en Instagram. En ze had al enthousiast reclame gemaakt voor haar boek ‘Hemelse modder’. Hiermee heeft ze mij nieuwsgierig gemaakt naar het boek. De mooie hartjes op de zijkanten van dit exemplaar, i love it! En zeg nou zelf die cover is toch ook hemels.

We lezen over twee zussen, Iselle en Dagmar. Ze hebben een sterke band met elkaar gekregen nadat hun ouders op jonge leeftijd om het leven komen. De meiden hebben hier beide nog steeds hun verdriet van maar vinden de rust bij elkaar.

Dagmar heeft het gevoel in de schaduw van haar zus te leven. Iselle heeft een mooi figuur, kan iedere man krijgen die ze wilt en heeft ook nog eens een eigen sportschool. Dagmar schrijft in dit boek brieven aan haar overleden moeder. De pijn die je in sommige passages leest omdat ze het gevoel heeft nooit goed te zijn, zijn moordend. Wat vervelend moet dit wel niet zijn voor haar. Maar ook zal dit voor veel mensen herkenbaar zijn. Mooi dat Gaby dit in haar verhaal mee neemt.

We lezen ook vanuit Iselle. Zij heeft een druk bestaan doordat haar sportschool haar lust en haar leven is. Zij komt op voor een gezond lichaam en laat menige sporter hard werken. Maar is dit alles niet een masker?

De dames hebben een enorme echte band, wat natuurlijk ook wel eens resulteert in een fikse ruzie. Ook in dit boek is dat niet anders.
Dit verhaal brengt mensen samen. Mensen die in het leven van Iselle en Dagmar naarmate het boek vordert aanvullen. Die ervoor kunnen zorgen dat de maskers bij beide dames afgaan en we de ware meiden te zien krijgen als lezer. Ik vind het knap neergezet door Rasters. Ze zuigt je zo enorm in het verhaal dat je ze zelf ook wel een schop onder de kont wilt gaan geven, zodat ze voor zichzelf opkomen.

Ik kan niet meer dan zeggen dat dit boek me weer enorm heeft laten genieten. Gaby weet me te raken met haar verhalen en ik ben dan ook weer heel erg nieuwsgierig naar haar volgende werk.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *