AW Bruna

Waterland – Suzanne Vermeer

Op het einde van het boek ‘Souvenir’ van Suzanne Vermeer zag ik dat er een kort verhaal achteraan kwam genaamd ‘waterland’. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Waterland
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s paperback: 192
ISBN: 9789400512498

Auteur:

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titel van Vermeer hebben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd door de NS Publieksprijs.

Korte samenvatting:

Claudette heeft haar hectische leventje in Amsterdam achter zich gelaten en is met haar man een bed and breakfast begonnen in Umbrië. Onder de Italiaanse zon geeft ze kookcursussen aan toeristen en van het begin af aan is het een groot succes. Het leven lacht haar toe, maar wat vrijwel niemand weet is dat ze niet vrijwillig uit Nederland is vertrokken. Al meer dan tien jaar draagt ze een geheim met zich mee en door de komst van een jonge Nederlandse vrouw en haar moeder dreigt het verleden haar nu in te halen. Tijdens een etentje valt een naam. Claudette dacht dat ze voorgoed afscheid had genomen, maar nu blijkt dat sommige zaken niet weggaan. Dat fouten niet zomaar verdwijnen. En dus zal ze moeten terugkeren naar waar het ooit allemaal begon…

Wat vond ik ervan?:

Dit is een vervolg op ‘Souvenir’ het voorgaande boek dat Suzanne Vermeer uitgegeven heeft. In het begin van het verhaal lezen we een overlapping van dit boek. Maar nu vanuit het oogpunt van Claudette.
Claudette runt samen met haar man Bas een bed and breakfast in Umbrië. Ze heeft het naar haar zin. Maar ze houdt ook haar verleden geheim. Niemand weet waarom ze ooit uit Nederland vertrokken is. Ze draagt al tien jaar een geheim met zich mee. Wanneer ze dan een emailtje krijgt van een bekende vanuit die tijd, komt het verleden weer terug.

Weer een heerlijk verhaal van Suzanne. Mooi om te zien dat het vorige verhaal niet helemaal ten einde was na het dichtslaan van deze. Het vloeit mooi in elkaar over.

We maken in dit boek tijdsprongen, van het nu naar het verleden. Hierdoor krijgen we de informatie die het verhaal compleet maakt. Je krijgt de puzzelstukjes toegereikt om in je hoofd het verleden van Claudette compleet te maken.
Wederom een mooi staaltje werk van Vermeer.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *