Luitingh-Sijthoff,  Young Adult

Genadeloos – Jennefer Millink

Ik zag deze YA-thriller voorbij komen bij LS Amsterdam. Ik vond de cover en de flaptekst zo interessant dat ik de uitgever aangeschreven heb. Ik wil ze dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Genadeloos
Auteur: Jennefer Mellink
Uitgever: Luithingh-Sijthoff
Aantal pagina’s: 224
ISBN: 9789024588794

Auteur:

Jennefer Mellink schrijft spannende YA-thrillers met een verrassende ontknoping. Haar nieuwe YA-thriller ‘Genadeloos’ is weer misdadig goed!

Korte Samenvatting:

Moeder Mildred maakt zich ernstige zorgen over Clemens als hij zich steeds meer terugtrekt en zelfs in huis een bom laat ontploffen. Vader Ernst denkt dat het wel goed komt met hun puberende zoon. Dochter Lenthe stort zich op het uitgaansleven en bemoeit zich zo min mogelijk met haar tweelingbroer. Dan verdwijnt er een meisje. De zaak krijgt veel media-aandacht en alle sporen leiden naar Clemens…

Wat vond ik ervan?:

Dit is mijn eerste boek van Jennefer Mellink. De cover sprak me direct aan. Ik was direct nieuwsgierig. Vanaf het begin zit ik in het verhaal. We lezen dit verhaal vanuit verschillende perspectieven. We krijgen een kijkje vanuit ieder lid van de familie de Jager. Bij sommige bleef het voor mij een beetje wazig tot aan het einde.

Het gezin de Jager bestaat uit vader, moeder en de tweeling Lenthe en Clement. De laatste tijd is Clement heel erg op zichzelf, terwijl Lenthe net een heel druk sociaal leven heeft. Ze zijn ook elkaar iets verloren, maar lijken toch een onzichtbaar draadje te hebben tussen elkaar waardoor ze elkaar aanvoelen. Dit zal dan wel het tweeling-ding zijn waar je vaker over leest.

Bij ieder gezinslid scheelt er wel iets aan. Op het einde krijg je als lezer pas echt een inzicht in wat er gebeurt is en vallen de puzzelstukjes in elkaar. Ik zag die einde niet aankomen.

Wat ik erg prettig vond is dat er boven elk hoofdstuk een datum en tijd staat. Dit zorgt toch dat het overzichtelijk blijft omdat je vanuit verschillende perspectieven leest. Ook vind ik de hoofdstuk lengte die gebruikt wordt prettig. Deze is niet te lang maar bezit wel de inhoud die je nodig hebt. De spanning kabbelt lekker door en dat kan ik enorm waarderen in deze young adult.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *