Books & Butterflies

Een dozijn gin & tonics, graag – Lisanne Stam

Toen ik zag dat er van Lisanne Stam een kort verhaal aankwam was ik meteen nieuwsgierig. Ik volg haar op social media en was dan ook erg benieuwd naar haar verhaal. Ik wil Uitgeverij Books & Butterflies bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: Een dozijn gin & tonics, graag
Auteur: Lisanne Stam
Uitgever: Books & Butterflies
Epub
ISBN: 9789464208689

Korte samenvatting:

Nova wordt na een wilde avond stappen voor haar voordeur wakker. Ze kan zich niets meer herinneren van de vorige avond, behalve dat ze een verschrikkelijke kater heeft. Haar zusje Katie maakt het tot haar missie om Nova uit bed te sleuren en te onderzoeken wat er die avond precies is gebeurd. Met de hulp van Katies vriend Bob komen ze stukje bij beetje te weten wat Nova die avond heeft gedaan. Wat heeft haar collega Zara ermee te maken? En waarom zijn alle berichtjes die Jarno heeft gestuurd verwijderd? Een dozijn gin & tonics, graag is een hilarische mix van vriendschap en jaloezie, aangelengd met een flinke scheut liefde.

Wat vond ik ervan?:

Zoals hierboven al aangegeven volg ik Lisanne op social media. Ik heb ook al eens een leesclub met haar gedaan en haar enthousiasme is groots. Ik was direct benieuwd naar haar verhaal. De cover is voor mijn gevoel ook echt op haar lijf geschreven.

We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven. Namelijk Nova en Jarno. Ze kennen elkaar van het werk en hebben al menig vrijdagmiddag borreltje samen in dezelfde kroeg doorgebracht. Vanaf de eerste bladzijde merk je dat Jarno toch wel veel vind van deze Nova. Hij is dan ook best bezorgd om haar vanwege de avond van te voren. Nova was zichzelf niet.
Nova daarentegen wordt voor de deur van haar woning wakker met een hevige kater en weet niets meer van de dag ervoor. Haar zus Katie maakt het tot haar missie om te onderzoeken wat er nu precies gebeurd is die avond.

Ik kan je zeggen dat ik het een erg leuk en grappig kort verhaal vond. Van de twee hoofdpersonages krijg ik een mooi beeld. En ook Bob, de vriend van Katie wordt beschreven. Wat ik jammer vind is dat Zara een vriendin van vroeger die nu ook bij Nova werkt iets minder uitgewerkt wordt. Zij heeft toch wel een belangrijke rol, en de beweegredenen van haar acties zijn mij onduidelijk. Ik heb wel het gevoel dat er meer in had kunnen zitten. Nu wordt het allemaal wat kort uitgewerkt, wanneer het een langer verhaal zou zijn geweest was het wat meer tot zijn recht gekomen.

Al met al heb ik genoten van dit leuke verhaal. Het enthousiasme wat ik altijd voel wanneer ik in gesprek ben met Lisanne dat spat ook van haar boek af. Heerlijk.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *