Books & Butterflies

Stracciatella – Eline Hazelaar

Ik mocht mee lezen in de blogtour rondom ‘Stracciatella’ van Eline Hazelaar. Ik wil Uitgeverij Books & Butterflies bedanken voor de epub.

Gegevens van het boek:

Titel: Stracciatella
Auteur: Eline Hazelaar
Uitgever: Books & Butterflies
ISBN: 9789464208726

Korte samenvatting:

Suzie Marlott is een lieve, mooie en koppige vrouw van zesentwintig, die behoefte heeft aan een nieuwe start. Haar jongere, rebelse zusje Rosie reikt haar dan ook meteen een geweldige oplossing aan: een hevige, maar allesveranderende trektocht door het pittoreske, lieflijke Engeland. Voor Suzie is dat de enige en laatste manier om elders geluk te vinden en te kunnen ontsnappen aan haar voorspelbare leventje en de rompslomp op het advocatenkantoor. Zonder erover na te denken zegt ze dan ook volmondig ja, maar dat is geheel tegen de plannen van haar snobistische vriend Marijn, die haar nog maar pas voorstelde om bij hem in te komen wonen. Maar wat als plotsklaps het platteland er een stuk magischer uitziet door de knappe Engelsman? Kan Suzie haar leven weer doen sprankelen? Want als Suzie een lang en gelukkig wil beleven tussen de ranonkels en fluffy alpacas dan zal ze dat sprookje echt wel zelf moeten waarmaken. Stracciatella is een meeslepende, vrolijke en romantische feelgood, die zich afspeelt op het zomerse Engelse platteland.

Wat vond ik ervan?:

Op een dag heeft Rosie en idee ze gaat een trektocht afleggen naar een mooi plekje in Engeland. Suzie die op zoek is naar een nieuwe start stemt in om mee te gaan. Ze heeft het gevoel dat dit haar laatste optie tot geluk is, want dat lijkt ze maar niet te vinden. Haar vriend Marijn, is het alles behalve eens met het onbezonnen plan van Suzie. Hij geeft haar dan ook een ultimatum.

Tijdens hun reis komen de zussen op veel plekjes terecht. Zij hebben het met tijden wel zwaar tijdens de tocht en hebben zeker al op het punt gestaan ermee te stoppen. Maar de meiden blijven vooruit kijken en gaan ervoor. Tijdens een van zo’n haltes tijdens hun reis worden ze gastvrij ontvangen door een gezin. De meiden voelen zich er meteen thuis. Zou Suzie hier dan toch haar happy ever after gaan vinden?

Een leuk verhaal over de trektocht van twee zussen. Twee uitersten die er samen toch maar het beste van proberen te maken.Een vlotte schrijfstijl waardoor het verhaal zich ook makkelijk laat weglezen. Een leuk kort verhaal, ben benieuwd naar meer van deze schijfster.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *