Books & Butterflies

On(der)wijs druk – Eveline Heijnen

Ik mocht meelezen in de blogtour rondom On(der)Wijs druk. Ik wil Uitgeverij Books & Butterflies bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: On(der)wijs druk
Auteur: Eveline Heijnen
Uitgever: Books & Butterflies
Ebook

Korte samenvatting:

Tessa Konings heeft het als wiskundedocent niet makkelijk. Ze staat vermoeid op, het lukt haar gedurende de werkdag nooit om alle geplande taken op tijd af te krijgen, elke avond zit ze tot aan haar oren in het nakijkwerk en de e-mailtjes van opdringerige ouders. De weekenden zijn te kort om haar energieniveau weer op te krikken. Werken in het onderwijs is leuk, maar de werkdruk die je er gratis bijkrijgt… Oef! En dan is er ook nog de nieuwe collega, Boris, die bakken met kritiek op Tessa uitstort. Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek.

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Tessa. Een onderwijzeres van de middelbare school die buiten werken en een keer in de zoveel tijd een zussenavond niets anders doet dan zich verliezen in haar baan. Zij maakt oneindige to do lijsten en lijkt zich niet te kunnen afsluiten van haar werk zodat ze ook eens iets leuks kan doen.
Totdat daar nieuwe collega Boris om de hoek komt kijken. Na enkele rake opmerkingen waardoor Tessa hem een klootzak vindt gaat ze toch wel nadenken over hoe haar leven er nu precies uitziet. Uiteindelijk komt ze op een punt dat ze geen uitweg meer ziet en alleen maar de spreekwoordelijke beren op de weg tegen komt.

Boris helpt haar een nieuw ritme te vinden in haar leven. Tegelijkertijd bloeit er tussen de twee meer dan vriendschap op. Dit is een fijne bijkomstigheid. Lukt het Boris om Tessa weer met haar beide beentjes op de grond te krijgen?

Een verhaal waar een enorme vaart in zit. Er gebeurd zoveel dat je als lezer met een sneltrein vaart door het verhaal heen banjert. Dit doet voor mijn gevoel wel iets afbraak aan het geheel. Want een burn-out is niet iets waar je overheen gaat. Heijnen weet het wel allemaal goed te benoemen en de handvatten worden aangereikt, maar voor mijn gevoel gebeurde er teveel.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *