Books & Butterflies

Liefde in tijden van ontkenning – Claudia Vanzegbroeck

Ik mocht voor Books & Butterflies de novelle van Claudia Vanzegbroeck lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor de epub.

Gegevens van het boek:

Titel: Liefde in tijden van ontkenning
Auteur: Claudia Vanzegbroeck
Uitgever: Books & Butterflies
Epub
ISBN: 9789464208702

Korte samenvatting:

Anna De Jong, bibliothecaresse, en Peter Claes, orthopedist bij UZ Leuven, leren elkaar voor het eerst kennen in de gevangenisbibliotheek. Wanneer Peter vrijkomt, voelt Anna zich verloren. De liefde die ze al van bij het begin voor hem voelt gaat maar niet weg. Zijn vertrek zet haar hele leven op zijn kop. Buiten de muren van de gevangenis probeert Peter zijn leven weer op orde te krijgen. Dat blijkt moeilijker dan gedacht, zeker wanneer er iets gebeurt dat zijn hele toekomst zal veranderen. Het bittere gevoel dat hij in de gevangenis heeft opgelopen, laat hem niet meer los en doet hem beseffen dat Anna hem enkel wilde helpen. Zal Peter erin slagen om met Anna te praten over de aangrijpende gebeurtenis? Biedt de toekomst nog nieuwe kansen?

Wat vond ik ervan?:

Wat me blij verrast is dat deze novelle begint met een korte terug blik naar het verhaal dat Vanzegbroeck schreef voor de verhalenbundel ‘Valentijn voor twee’. Aan de hand van deze terug blik krijgen we een soort van update waardoor je fris het verhaal ingaat.

We lezen deze novelle vanuit het perspectief van zowel Anna als Peter. Dat maakt dat je het verhaal van twee kanten belicht en je dus de volledige informatie krijgt. Doordat ik de personages al kan vanuit het eerste kort verhaal van Claudia is hun persoonlijkheid net genoeg uitgewerkt. Ik denk persoonlijk voor een lezer die alleen dit verhaal leest de personen niet heel veel inhoud hebben. Dus ik raad je dan ook zeker aan de verhalenbundel te lezen om een zo duidelijk mogelijk verhaal te krijgen.

De schrijfstijl is lekker vlot en beeldend, waardoor je meteen op je gemak voelt met lezen. Zeker een pluspunt voor deze schrijfster. Dit is nu mijn tweede verhaal van haar en het smaakt zeker naar meer. Deze novelle dient meerdere thema’s als louter de normale liefde, het wordt van meerdere kanten belicht waardoor het voor mij als een volwaardig verhaal voelt. Of zowel Anna of Peter de liefde gaan vinden? Dat ga ik niet verklappen, daar moet je toch echt het verhaal voor lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *