De Crime Compagnie

Bloedlijn – Machteld van Zalingen

Van de Crime Compagnie kreeg ik een recensie-exemplaar van Bloedlijn. Ik wil de uitgever bedanken hiervoor.

Gegevens van dit boek:

Titel: Bloedlijn
Auteur: Machteld van Zalingen
Uitgever: de Crime Compagnie
Aantal pagina´s: 310
ISBN: 9789461096852

Korte samenvatting:

Wanneer de achttienjarige Emma na een scoutingkamp niet terugkeert in het groepshuis waar ze woont, roept haar vriendje de hulp van de politie in. Rechercheur Manon Dijkgraaf start een onderzoek. Maar nog voor ze goed en wel begonnen is, wordt ze vanwege politieke belangen op een drugszaak gezet. Hoewel haar collega’s denken dat Emma vrijwillig is verdwenen, kan Manon de vermissing niet loslaten. Ondanks de opdracht van hogerop zoekt ze verder, maar dan stuit ze op een onverwachte tegenstander…

Wat vond ik ervan?:

Emma verdwijnt na een scoutingkamp. Er wordt vanuit het groepshuis waar zij woont meteen actie ondernomen want Emma was op de goede weg en wilde voor haar toekomst gaan. Rechercheur Manon Dijkgraaf wordt op deze zaak gezet. Door dingen die in het verleden gebeurd zijn bijt Manon zich in deze zaak vast. Dit valt niet altijd in goede aarde bij haar baas. Maar gelukkig heeft zij collega´s die haar een hand boven het hoofd houden waardoor ze toch het onderzoek kan vervolgen. Want tijdens haar zoektocht naar Emma komt er ook een grote drugszaak om de hoek kijken en deze krijgt landelijke bekendheid dus iedereen moet zijn beste beentje voortzetten.

Manon blijft van mening dat Emma niet uit zichzelf weggelopen is. Zij voelt dat er meer aan de hand is. Dat is ook de reden voor de koppigheid die Manon in zijn greep houdt om deze zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Het verhaal is spannend in elkaar gezet. Dit is voor mij de eerste kennismaking met deze auteur. Ik lees op de achterkant van het boek dat er nog een boek is met Manon Dijkgraaf in de hoofdrol, deze ga ik zeker aanschaffen. De schrijfstijl van van Zalingen ervaar ik als lezer als erg prettig. Door de korte hoofdstukken laat het verhaal zich vlot lezen. Tel hier de spanning die om de hoek komt kijken bij op en je hebt een boek dat je in zijn greep houdt totdat je weet wat er met Emma gebeurd is.

Verschillende zaken komen bij elkaar in dit verhaal. Aan het einde snap je precies waarom. Je krijgt gaandeweg vanuit een respectief informatie, ik had wel al in de gaten wie dit was maar ik kon niet indenken dat dit een personage was wat te maken had met Emma´s zaak. Dit viel voor mij op het einde pas op zijn plaats.

Ik ben erg verrast door dit verhaal en ga deze schrijfster zeker in de gaten houden. Funfact was dat een vriendin van Emma Ramona heet.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *