De Crime Compagnie

Mama liegt – Marion van de Coolwijk

Deze cover viel me direct op. Simpel maar voor mij alles zeggend. Ik wil Uitgeverij De Crime Compagnie bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Mama liegt
Auteur: Marion van de Coolwijk
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina´s paperback: 304
ISBN: 9789461095985

Korte samenvatting:

Het verleden kun je niet wissen, hooguit bedekken…

Aisa groeit op bij haar oma. Op haar ziekbed doet oma een schokkende bekentenis over haar verleden, die het leven van de jonge vrouw volledig op zijn kop zet. Nieuwsgierig gaat Aisa op zoek naar Emma van Bemmelen, de onbekende zus van haar oma. Wanneer oma kort na het weerzien van de twee vrouwen overlijdt, lijkt Aisa liefdevol te worden opgevangen in de familie. Maar al snel blijkt dat niet iedereen blij is met haar komst…

Mama liegt vertelt het verhaal van twee families die tijdens de Tweede Wereldoorlog door één ondoordacht moment voor altijd met elkaar werden verbonden.

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal had mij meteen in zijn macht. Ik wilde het uitlezen. Dit komt door de schrijfwijze van van de Coolwijk. Zij geeft beetje bij beetje informatie waardoor je op kleine cliffhangers stuit en deze zorgen dat je snel weer de bladzijde om wil draaien om door te lezen.

Er zitten veel personages in dit boek, maar dat mag de pret niet drukken. Zij zorgen voor een bepaalde dynamiek en deze in combinatie met de schrijfwijze ervaar ik als enorm prettig.

We krijgen in dit verhaal een kijkje in het heden maar ook in het verleden en dat zorgt samen tot een plot die ik niet had zien aankomen. De personages zijn prettig en wanneer ik denk nu weet ik wat er gebeuren gaat wordt ik compleet verrast door de schrijfster. Een boek dat als thriller gegeven wordt maar voor mij toch meer een spannende roman is, maar dat mag de pret niet drukken. Als je houdt van spanning, liefde en een vleugje Tweede Wereldoorlog door je verhaal heen dan is dit je boek.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *