Dutch Venture Publishing

Het geheim van Rose – Kirsty Ferry

Ik mocht voor Dutch Venture Publishing meelezen met de blogtour rondom deze roman van Kirsty Ferry. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het geheim van Rose
Auteur: Kirsty Ferry
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s: 300
ISBN: 9789493265516

Korte samenvatting:

Merryn Burton is blij dat ze naar Cornwall af mag reizen voor haar eerste grote opdracht voor een Londense kunsthandel. Maar zodra ze aankomt bij Pencradoc, een prachtig oud landhuis, beseft ze dat dit niet zomaar een opdracht wordt. Niet alleen is Pencradoc gevuld met fascinerende en mogelijk waardevolle kunstwerken, het is ook eigendom van de gebroeders Penhaligon. Merryns onmiddellijke klik met Kit Penhaligon is nóg een reden waarom alles plotseling een stuk interessanter wordt. Maar hoe langer Merryn in Pencradoc verblijft, hoe duidelijker het wordt dat het huis een geheim herbergt, en een lang vergeten Rose zou weleens de sleutel kunnen zijn…

Wat vond ik ervan?:

Merryn heeft als opdracht om af te reizen naar Cornwall en daar huize Pencradoc te gaan bezoeken. Daar mag ze gaan kijken welke kunstwerken dit pand verborgen houdt achter zijn muren. Niet alleen het huis maakt direct impact op Merryn maar ook een van de gebroeders Penhaligon die nu de erfgenamen zijn van dit grote landhuis. Direct is er van beide kanten een connectie.

Er gaat veel meer schuil achter de muren van Pencradoc dan alleen de kunstwerken. Er is hier door de jaren heen veel gebeurd maar dit is niet buiten de muren gekomen. Echter doordat er nu gezocht wordt in huis naar waardevolle spullen komen ook de geheimen aan het licht. Het is nu aan de gebroeders om te bekijken wat ze ermee gaan doen.

We lezen dit verhaal vanuit verschillende perspectieven, zowel in verleden tijd als in het nu. Dit maakt het soms voor mijn gevoel wat rommelig al snap ik wel wat de schrijver hiermee wilt bereiken. De gedachtes die de hoofdpersonages soms krijgen vindt ik het ergst, dan heb ik ineens een moment uit het verleden met diens gevoelens en wat daar allemaal bij komt kijken.

Ik heb eerder werk van deze schrijfster gelezen en dat beviel me beter dan dit boek. Het idee van reïncarnatie vond ik erg leuk, maar zoals genoemd iets rommelig.
Het liefdesverhaal heb ik wel als prettig ervaren.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *