De Crime Compagnie

Evenbeeld – Marianne en Theo Hoogstraaten

Ik zag bij Uitgeverij De Crime Compagnie dit boek van Marianne en Theo Hoogstraaten voorbij komen. Ik hoorde om mij heen veel positieve verhalen over de boeken van dit duo dat ik me ook eens wilde wagen aan een. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Evenbeeld
Auteur: Marianne en Theo Hoogstraaten
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 270
ISBN: 9789461094568

Auteurs:

Marianne en Theo Hoogstraaten zijn er meesters in om van geschiedenis een spannend en levendig verhaal te maken. Zowel hun thrillers als hun historische romans krijgen lovende recensies. In 2018 werden ze voor hun hele oeuvre onderscheiden met de Gouden Vleermuis.

Korte samenvatting:

1628. Een jonge vrouw scheept zich in op een VOC-schip. Ze is zwanger geraakt van een Amsterdamse koopman bij wie ze werkte als dienstmeid en wil in Nederlands-Indië een nieuw leven beginnen.Tijdens een zware storm bevalt ze van een zoon. Niet veel later strandt de Batavia op een koraalrif, waarna meer dan 200 opvarenden op kleine eilandjes moeten = zien te overleven. Er volgen maanden van honger, dorst en afschuwelijke moordpartijen. Zal de jonge moeder tijdig worden gered? 

2013. Als de oom van Marrit onverwachts overlijdt, erft ze zijn pand aan de Keizersgracht en ongekend veel geld. Het testament bevat echter een aantal dwingende voorwaarden, die ze niet meteen begrijpt. Als ze op onderzoek uitgaat, ontdekt ze dat haar oom er is ingeluisd door een criminele organisatie. Al snel blijkt dat deze organisatie het ook heeft voorzien op Marrit….

Wat vond ik ervan?:

Dit was mijn eerste kennismaking met dut schrijversduo. Het proloog zorgde er meteen voor dat ik er in zat. De spanning die ik voelde vond ik prettig, daar ik door dit gevoel wilde doorlezen.

We lezen dit verhaal met een tijdsprong. We lezen over een jonge vrouw die zwanger is van haar baas die met een VOC-schip naar Nederlends-Indie gaat. Daar wil ze een beter leven voor haar en haar ongeboren kind gaan starten. Helaas beland het schip in een zware storm. Daar in te midden bevalt ze van een kerngezonde zoon. Even later strandt het schip … hoe gaat deze jonge moeder overleven?
We leven ook vanuit Marrit. Zij moet bij de notaris komen. Haar oom Lodewijk heeft haar zijn grachtenpand nagelaten. Marrit staat alleen met haar oren te flapperen wanneer zij de voorwaarden van dit testament onder ogen krijgt. Ze gaat op onderzoek uit. Maar is dit wel een goed idee?

Op de cover van dit boek staat dat het een historische roman is. Dat is zeker waar. Maar de onderliggende spanning die ik voelde tijdens het lezen heeft er toch voor gezorgd dat ik helemaal in mijn boek zat en het liever niet wilde neerleggen.

De personages die voorbij komen, zowel in het verleden als in het nu, worden goed beschreven. Zelfs de jonge vrouw heeft in haar schrijfsels mooi neergezet hoe het er in die tijd aan toe ging.

Dit was zoals bovenaan genoemd mijn eerste boek van dit duo. Maar ik kan je vertellen dat het zeker niet mijn laatste zal zijn.Ik heb er enorm van genoten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *