De Crime Compagnie

Familiegeluk – Barbara Sevenstern

Ik zag deze thriller van Barbara Sevenstern voorbij komen op mijn instagram-pagina en was meteen geïnteresseerd door de cover. Nadat ik de flaptekst gelezen had heb ik De Crime Compagnie gemaild. Niet veel later had ik het boek in huis. Dankjewel hiervoor.

Gegevens van dit boek:

Titel: Familiegeluk
Auteur: Barbara Sevenstern
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 366
ISBN: 9789461093974 

Auteur:

Familiegeluk is het debuut van communicatiespecialist en blogger Barbara Sevenstern (1969). Samen met haar echtgenoot en drie kinderen woont zij in Den Haag.

Korte Samenvatting:

Samen met haar jeugdliefde Mark leidt Lisette een rustig bestaan in Den Haag. Hier komt echter een abrupt einde aan als haar moeder overlijdt. Ze bleek al vijftig jaar een geheim met zich mee te dragen. Wat is er toen precies gebeurd? Met als enige houvast een oud adresboek van haar moeder gaat Lisette op zoek naar de waarheid. Daarmee zet ze bestaande familieverhoudingen op scherp en wordt al snel duidelijk dat niets is wat het lijkt.

Cover:

De cover van dit boek sprak mij direct aan. Alvorens ik de flaptekst gelezen had.
Het boekje met de lelietjes-van-dalen en de titel “Familiegeluk” maken mij meteen nieuwsgierig naar wat dit allemaal met elkaar te maken heeft. Dit boek zou ik dan ook in een winkel oppakken.

Het verhaal:

Dit verhaal gaat om Lisette. Zij woont samen met haar jeugdliefde Mark. Lisette’s moeder ligt op sterven. Ze vraagt aan Lisette of ze naar haar huis wil gaan en een verstopt zwart adresboekje wilt gaan halen. De dag nadat Lisette dit gedaan heeft sterft haar moeder. Maar voor Lisette begint nu de zoektocht. Ze is toch wel geïnteresseerd geworden waarom haar moeder juist dit boekje wilde hebben voordat ze stierf. Lisettes zoektocht brengt veel verwarring met zich mee.

Wat vond ik ervan?:

Het verhaal begint meteen met Lisette. Hierin krijgt ze de vraag van haar moeder om een adresboekje te halen. Meteen is er een beetje mysterie te voelen in het verhaal. Hierdoor ben je al snel geneigd om door te willen lezen.

Het boek is verdeeld in delen. Je leest delen vanuit het verleden, verteld vanuit Eline, de moeder van Lisette. En je leest delen vanuit Lisette.
De hoofdstukken in dit boeken zijn van een goed formaat. Het einde van ieder hoofdstuk maakt je weer nieuwsgierig naar het volgende. De spanning zit er goed in.

De personages worden allemaal goed beschreven. Je kunt je een goed beeld maken van ze allemaal met ieder hun eigen karakter.

De stukken van Eline, het verleden. Zorgen voor wat meer diepgang in het verhaal. Hierdoor weet je waarom bepaalde dingen zijn gegaan zoals ze gegaan zijn. De acties van toen hebben effect op het nu.

Mooi hoe de twee werelden, die van Eline en Lisette, door elkaar gevlochten wordt. Hierdoor krijgt het verhaal naar mijn mening meer diepgang. Je krijgt door het verleden net dat beetje inzicht dat je in dit verhaal nodig hebt om achter de waarheid te komen.

Het verhaal leest vlot. Vaak word ik op het verkeerde been gezet door de plottwisten die zich in het verhaal afspelen.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *