De Crime Compagnie

Zwarte leugens – Linda Jansma

Van uitgeverij De Crime Compagnie kreeg ik een recensie-exemplaar van deze thriller. Ik wil de uitgever bedanken voor dit exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Zwarte leugens
Auteur: Linda Jansma
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina´s: 318
ISBN: 9789461096319

Korte samenvatting:

Ruby is een razendpopulaire vlogger. Sinds een aantal jaar blogt ze ook over cold cases waarbij ze de hulp van haar volgers inroept. Haar nieuwste zaak is de verdwijning van een baby die dertig jaar geleden uit de kinderwagen werd gestolen. Dan krijgt ze opeens een vreemde reactie: ‘Ze is niet dood’.

Ruby kan het bericht niet loslaten en duikt dieper in het onderzoek. Maar de zaak lijkt zich meer en meer te verstrengelen met haar eigen verleden.

Wat vond ik ervan?:

Ruby is bekend op het web. Ze heeft een vlog waarin ze cold cases bekijkt en probeert op te lossen met behulp van haar vrienden Anika en Tristan. Ze krijgt niet alleen hulp van haar vrienden maar ook haar volgers geven haar vaak bruikbare tips en lijntjes die ze gaat volgen. De zaak die we samen met haar in dit boek gaan oplossen is die van de verdwijning van baby Tess, dertig jaar geleden. Zij werd op klaarlichte dag uit de kinderwagen gestolen terwijl zij met haar broertjes en moeder in het park was.
Ruby krijgt onder een van haar vlogs de melding: Ze is niet dood. En dat maakt dat ze zich met elke vezel in haar lijf inzet om deze coldcase op te willen lossen.

Tijdens haar onderzoek komt Ruby in contact met de familie van Tess. Vooral de tweelingsbroer van Tess wil maar al te graag dit mysterie oplossen. Matthias en Ruby hebben vanaf het eerste moment samen ook een klik.

Des te verder Ruby zich in het onderzoek verdiept des te meer wordt ze in de gaten gehouden en krijgt ze dreigberichten. En dan loopt ook nog eens haar ex-man Casper haar voor de voeten. Hij is plotseling wel heel erg met haar begaan..

Een super spannende thriller als je het mij vraagt. Vanaf pagina een weet Jansma mij in dit verhaal te trekken. Ze laat beetje bij beetje wat informatie los waardoor je zelf ook mee gaat denken over wat er toch gebeurd zou zijn met Tess. Wanneer ik dan zelf dacht te weten hoe het in elkaar zou zitten, kwam Jansma met deze ingeving en werd het meteen van de kaart geveegd. Hierdoor ging ik steeds meer met Ruby meedenken.

De schrijfster weet fascinerende personages neer te zetten die allemaal hun bijdrage hebben in dit verhaal. Een thriller die je in zijn greep houd. Het plot is verrassend en zeker niet wat ik zelf bedacht had hoe het in elkaar zou zitten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *