De Crime Compagnie

Nooit meer alleen – Angelique Haak

Ik heb Angelique al eens mogen ontmoeten tijdens een event. Toen ik zag dat ze bij de Crime Compagnie met een nieuw kwam wist ik, die wil ik graag lezen. Ik wil de uitgeverij dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Nooit meer alleen
Auteur: Angelique Haak
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s paperback: 350
ISBN: 9789461094674

Auteur:

In 2017 debuteerde Angelique met de thriller ‘Een nieuw begin’, waarin rechercheur Jennifer Brugman jacht maakt op een seriemoordenaar met een voorliefde voor Griekse mythologie. Hierna volgden in deze serie nog ‘Uitgeschakeld’ en ‘Zwarte ziel’.

Korte Samenvatting:

Zes vrienden, verbonden door een groot geheim… Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A. Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Emma. We lezen hoofdstukken vanuit 1994 waar ze nog op de middelbare school zit en hoofdstukken van 2019. Emma woont in een mooi huis met een praktijk aan huis. Zij is kindertherapeut. Zij wil kinderen helpen, zodat ze niet z’n jeugd hebben als zij had.

Emma verhuist met haar moeder en start het examenjaar op een nieuwe school. Ze heeft al snel in de gaten welke mensen ze beter kan mijden. Ze heeft dan wel al snel een klik met een groepje leeftijdsgenoten die net als zij net buiten de boot vallen. Ze krijgen een steeds hechtere vriendschap.

Emma maakt vanalles mee in haar eindexamenjaar. Thuis verloopt het niet helemaal lekker met haar moeder, op school wil het ook niet al te best door bepaald personen die het op het groepje gemunt hebben en ze blijven pesten. Wel heeft ze ook een uitlaatklep. Ze werkt bij een friture en het toeval treft dat Michiel, een klasgenoot daar ook werkt. Ze groeien steeds meer naar elkaar toe.

In 2019 heeft Emma het allemaal op de rit. Maar wanneer ze erop gewezen wordt dat haar vroegere schoolvriendin Sara dood is begint het verleden haar en haar toenmalige vrienden in te halen.

Wat een meesterwerk, Angelique! Ik zat zo in het verhaal dat ik hem uit moest lezen. Wat heb je dit weer knap neer gezet. Ik had niet in de gaten wie de dader was totdat alle puzzelstukjes in elkaar vallen.

Ik heb enorm genoten van deze thriller en kijk stiekem alweer uit naar de volgende van deze schrijfster.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *