Ambilicious

Trippie!

Ik kreeg dit boek toegestuurd door de auteur. Met de vraag of ik hem voor Perfecte Buren wilde lezen. Uiteraard! En nu mag ik de recensie ook op mijn eigen blog delen. Dankjewel voor dit recesie-exemplaar Caronne.

Gegevens van dit boek:

Titel: Trippie!
Auteur: Caronne Ionescu
Uitgever: Ambilcious
Aantal pagina’s: 28
ISBN: 9789493210363

Korte samenvatting:

Beleef het avontuur van het egeltje die een spin met de hik ontmoet.

Wat vonden wij ervan?:

Wij kregen van de schrijfster net voor de feestdagen dit boek cadeau door de brievenbus. Ze was erg benieuwd wat wij ervan vonden. Tof!

Allereerst houden wij enorm van de kleurtjes op de cover. Ook al worden er veel kleuren gebruikt het doet niet druk aan. Wij worden hierdoor net nieuwsgieriger.

In het begin van het boek kan het kind zijn naam schrijven. Ik vind dit erg leuk in kinderboeken. Zo is het meteen een eigendom van het lezende kind.

Het verhaal gaat over Trippie. Hoe hij aan die naam gekomen is dat lezen we meteen wanneer het verhaal start, hij is namelijk klein. Trippie heeft veel vriendjes die allemaal in dit boek voorbij komen. En voor een ieder heeft hij een bijnaam, net zoals hij er zelf ook een heeft. Britt gaf meteen aan dat ze dat herkent. Want ook zij heeft bijnamen. En zo hebben we eigenlijk voor de huisdieren om ons heen ook bijnamen bovenop de namen die ze eigenlijk al hebben.

Trippie verveelt zich een beetje. Al zijn vriendjes zijn druk met van alles en nog wat. Wanneer hij dan om zich heen gaat kijken ziet hij toch wel dingen die hij kan ondernemen. Zo wil hij een spin van zijn hik afhelpen.

Dit verhaaltje is op een leuke kindervriendelijke manier geschreven. Britt kan hem zelf lezen wat voor nog meer pret zorgt. Het verhaal is op rijm geschreven, wat het lezen vergemakkelijkt.

De illustraties zijn ontzettend lief. Mooi vormgegeven, met alle kleuren van de regenboog.

Achterin het verhaal staat een extra van de schrijfster. Een leuk spelletje en een kleurplaat helemaal in de trend van het verhaal.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *