De Crime Compagnie

Onderschat – Marijke Verhoeven

Ik mocht voor Vrouwenthrillers.nl en Uitgeverij De Crime Compagnie de epub Onderschat van Marijke Verhoeven lezen. Ik wil beide bedanken!

Gegevens van dit boek:

Titel: Onderschat
Auteur: Marijke Verhoeven
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Epub
ISBN: 9789461094186

Auteur:

Marijke Verhoeven (Groningen, 1967) werkte in de evenementenorganisatie voordat ze besloot haar droom en schrijfambities waar te maken. In 2012 debuteerde ze via uitgeverij Elikser met de thriller Onder invloed. Hierna verschenen bij dezelfde uitgever Onder mijn huid en Onderschat. In 2014 won Marijke met Zomerhitte een erotische schrijfwedstrijd en met dit boek maakte ze de overstap naar De Crime Compagnie. Hierna schreef ze drie delen over het fictieve Deense eiland Kenning: De Beproeving (2016), De laatste adem (2017) en Het geschenk (2018). Net als Marijkes eerdere werk zijn dit romantische thrillers, maar de Kenning-serie weet zich daarnaast te onderscheiden door het occulte randje en de karakteristieke humor. In 2017 schreef Marijke de spannende minithriller Hoog spel. Dit verhaal verscheen in augustus van dat jaar als bijlage bij tijdschrift Viva. Momenteel herschrijft Marijke haar eerste drie titels. In juli 2019 verscheen Onder mijn huid in een grondig herziene en deels herschreven uitgave. In 2020 volgen Onderschat en Onder invloed.

Korte Samenvatting:

Het huwelijk met haar tweede echtgenoot heeft Marcia niet gebracht wat ze ervan had verwacht. In het Groningse villadorp Haren leiden zij en haar man beiden een eigen leven. Als Marcia plots op onaangename wijze wordt gechanteerd en haar echtgenoot van fraude wordt beschuldigd, komt Marcia’s leven in stroomversnelling. Wie is er nog te vertrouwen? En wie juist niet?

Cover:

De cover laat het bovenaanzicht zien van een vrouw die in het water ligt. Hierdoor ben ik wel nieuwsgierig. Want wat heeft dit te maken met het verhaal? Ik zou dit boek zeker in de boekhandel oppakken.

Het verhaal:

Dit verhaal gaat om Marcia en haar gezin. Zij leeft haar leven samen met Norbert. Zij wonen samen in een villa in Haren. Samen hebben ze geen kinderen. Norbert heeft uit een eerdere relatie twee dochters. En Marcia heeft een dochter uit een eerdere relatie.

Ook met haar vroegere partner Oscar heeft zij nog een goed contact. Oscar en Marcia hebben co-ouderschap over hun dochter Hannah. Oscar heeft zijn geluk weer gevonden bij Desiree. En samen hebben zij ook een dochter.

Marcia heeft sinds een jaar een affaire met Gabriel. Dit komt de wereld op een dag te weten doordat er een innige foto op Facebook terecht komt. Hierna begint de ellende in dit verhaal. Norbert heeft enorme schulden bij Monnier een onguur type uit de onderwereld. Moet Marcia vrezen? Voor haar leven en dat van haar dochter Hannah?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal heeft vanaf het begin een spanning in het verhaal zitten. Hierdoor wil je door blijven lezen want je wilt graag weten waar dit verhaal heen gaat.

Dit verhaal is een thriller, maar het romantische aspect komt ook aan bod. Waardoor het voor mij een breder verhaal is en diepgang heeft. De relationele sferen zorgen toch wel voor meer plottwisten in dit boek wat de spanning alleen maar laat toenemen.

De personages in dit boek worden goed beschreven. Je kunt je er een goed beeld van maken. Van sommige mensen gingen me de haren rechtop staan wanneer Marijke ze beschrijft in het verhaal. Mooi zijn ze allemaal neergezet.

In dit verhaal komen veel thema’s naar voren die actueel zijn. Schulden, verslavingen, loverboys ze komen allemaal de revue voorbij. Er gebeurd veel, het een volgt het ander op maar dit zorgt er voor mij wel voor dat het verhaal zich lekker laat wezen. Je bent benieuwd wat nu weer gaat gebeuren en hoe het voorgaande opgelost kan worden.

Op het einde komen alle draadjes bij elkaar en krijg je als lezer duidelijkheid. Dit boek heeft mij van begin tot eind kunnen boeien. Super gedaan Marijke Verhoeven!

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Eén reactie

 • Vrouwine Last

  Voor mij was Angelique Haak een eerste kennismaking en dit is zeker niet het laatste boek dat ik van haar ga lezen.
  Haar schrijfstijl bevalt me, ze is in staat al na een paar bladzijden mijn nieuwsgierigheid aan te wakkeren.
  Het gevolg is dan ook dat ik dit boek moeilijk weg kon leggen.
  Vanaf het moment dat Amelie ontvoert is en opgesloten zit in de kelder voelde ik me nauw betrokken met haar.
  De hoofdstukken van Amelie zijn kort, afgewisseld met cursieve tekst de gedachten en geschiedenis van de dader, Robin, de jeugdervaringen staan een normale ontwikkeling in de weg, waardoor ik steeds meer begreep van de afgrijselijke gedachtengang van hem/haar.
  Met weerzin heb ik de extreme en gewelddadige delen gelezen, meestal vermijd ik heftig geweld, maar gelukkig gaat het boek in deel 2 verder met alleen Amelie waar vooral onbegrip en ongeloof een veel moeilijker te verwerken deel is voor haar.
  Het leed is nog lang niet geleden, er kan nog meer bij en dat maakte dat ik mijn nachtrust opofferde, tot het weer te spannend werd. Zonder de plot te verklappen, “ik dacht te weten wie de dader was”, maar ben door Angelique Haak mooi op het verkeerde been gezet.
  Een aanrader dit boek, ondanks gruwelijk geweld, heb ik ervan genoten en het houdt me nog dagen bezig.
  De beste thriller in jaren, 5*****

  Dank aan De Crime Compagnie, waarvan ik een present exemplaar mocht ontvangen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *