KokBoekencentrum

Waar hoor ik thuis? – Femmie van Santen

Ik kreeg via mijn Facebook pagina een bericht van Femmie. Ze vroeg of ik haar nieuwste boek wilde lezen. Na het lezen van de flaptekst was ik om. Ik wil Femmie dan ook bedanken voor dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Waar hoor ik thuis?
Auteur: Femmie van Santen
Uitgever: Kokboekencentrum
Aantal pagina’s paperback: 223
ISBN: 9789026623059

Het verhaal:

“Waar hoor ik thuis?’ van Femmie van Santen vertelt het verhaal van Noortje. Noortje is een vrolijke tiener die zin heeft om naar de middelbare school te gaan. Zij is geadopteerd en gaat op zoek naar haar biologische ouders. Ze weet dat ze geboren is in Portugal en krijgt steeds meer moeite met haar adoptie. Waarom valt het haar ineens zo op dat ze er anders uitziet dan haar familie? Zou ze op haar moeder lijken? Samen met haar beste vriendin Pamela bedenkt ze een plan om op zoek te gaan naar haar biologische familie, maar dan gaat ineens alles fout…

Cover:

De cover laat een kind zien met een ‘denkende’ uitdrukking. Als ik de flaptekst lees vind ik deze cover wel echt bij het boek passen. Ik stel me dan ook direct voor dat Noortje dit meisje is.

Het verhaal:

Noortje voelt zich thuis niet altijd ‘geliefd’. Bij haar vriendin Pamela gaat het er heel anders aan toe. Noortje en Pamela zitten in de laatste klas van de basisschool. Hierna begint er een nieuw tijdperk.

Noortje wil opzoek gaan naar haar biologische familie. Samen met Pamela en diens broer Orlando maken ze plannen. En gaan ze op onderzoek uit.

Wat vond ik ervan?:

Het verhaal wordt verteld vanuit Pamela en Noortje. Ieder hoofdstuk is aangeduid met de naam vanuit wie het verhaal verteld word. Dit zorgt ervoor dat je niet in verwarring komt.

De personen in dit boek worden goed beschreven. Je kunt je een goed beeld van ze maken.
Er komen ook verschillende emoties in dit boek voor. Vooral de tweestrijd die je voelt bij Noortje vind ik mooi neergezet. Ze wil graag haar familie ontmoeten maar wil ook niet dat haar adoptie ouders het idee krijgen dat ze niet gelukkig is.

Door de vele gebeurtenissen die voorbij komen in dit verhaal leest het verhaal lekker vlot. Het verhaal had me beet en ik had het dan ook zo uit.
Zeker een boek wat ook aan te raden is voor de jeugd die dit een interessant onderwerp vinden.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *