De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

Ik ken jouw geheim – Daphne Benedis-Grab

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein een persbericht over deze jeugdthriller en ik was na het lezen van de flaptekst enthousiast. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Ik ken jouw geheim
Auteur: Daphe Benedis-Grab
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s: 272
ISBN: 9789026161698

Korte samenvatting:

Doe wat ik zeg, anders verraad ik je geheim.

Dit bericht ontvangen Owen, Gemma, Ally en Todd – brugklassers die elkaar nauwelijks kennen – op zondagavond. Op maandag krijgen ze op school de eerste opdracht van de anonieme afzender. Geen van hen wil de vreemde instructies uitvoeren, maar alles liever dan dat hun geheim onthuld wordt.

Met het uur worden de opdrachten onheilspellender en de tijd tikt. Wie zit hierachter? En kunnen ze samen de blackmailer stoppen voordat de waarheid bekend wordt?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit verschillende perspectieven. Dit zorgt ervoor dat we een inkijkje krijgen in het leven van Owen, Gemma, Ally en Todd. Het zijn brugklassers die elkaar nauwelijks kennen. Totdat ze op zondagavond een email krijgen maar daarin een opdracht van een anonieme afzender. Ze willen geen van alle de instructies uitvoeren, maar wanneer zij dit niet doen dan zal de afzender hun geheim bekend maken.
De opdrachten die de vier brugklassers krijgen worden met het uur spannender. Want wie zit hier nu achter? Alle vier bedenken ze zich wie er achter hun geheim kan zitten. En ze bespreken hun verdenkingen ook met elkaar en komen ze tot verschillende conclusies. Dit zorgt dat we steeds weer iemand anders verdenken, en ik moet toegeven dat zorgt wel voor een bepaalde spanning in het verhaal.

De jongeren doen de verschillende opdrachten van de anonieme afzender, puur omdat ze bang zijn dat hun eigen geheim bekend wordt. Maar waarom moeten ze nu juist deze handelingen uitvoeren?
Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes in elkaar en weten we wie de anonieme afzender is.

Gemma, Owen, Ally en Todd zijn alle vier verschillend. Zowel in hun thuissituatie als hun karakter. Soms bots dit onderling maar er zijn ook momenten dat ze het met elkaar eens zijn en echt samenwerken. Een leuke thriller waar een goede vaart in zit. Echter vond ik het einde iets abrupt waardoor ik niet echt het gevoel heb dat het ten einde was.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *