De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

Wonka – Sibéal Pounder

Britt was direct enthousiast bij het zien van dit boek. De film draaide ook in de bioscoop, dus dat was dubbel fijn. Wij willen Uitgeverij De Fontein bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Auteur: Sibéal Pounder
Titel: Wonka
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina´s: 196
ISBN: 9789026169830

Korte samenvatting:

Het hartverwarmende en humoristische Wonka is een verrukkelijke mix van magie en muziek, opwinding en ontroering, waarin de lezer kennismaakt met de jonge Willie Wonka, die choc-vol ideeën zit en vastbesloten is om de wereld hapje voor hapje te veranderen. Dit verhaal is het bewijs dat de mooiste dingen in het leven beginnen met een droom. En dat als je het geluk hebt om Willie Wonka te ontmoeten, alles mogelijk is.

Wat vonden wij ervan?:

We worden vanuit de ogen van kleine Willie meegenomen in dit verhaal. Zo stap je er als lezer in. Al snel maak je een tijdsprong en begint het echte avontuur van Willie om een Wonka chocoladewinkel te maken.
Wat me al direct opvalt is dat er gebruik gemaakt wordt van verschillende lettertypes in de tekst waardoor het speels op me overkomt. En dat vind ik altijd wel een pluspunt in een kinderboek.

Ieder hoofdstuk begint met een titel waarvan je al kunt fantaseren over wat er in het hoofdstuk gaat gebeuren. In het hele boek is ieder hoofdstuk consistent aan de titel met de nodige versiersels. Mooi dat dit zo doorgevoerd wordt.

Het karakter van Willie is geweldig. Hij heeft grootste dromen en verkondigd deze ook aan wie het maar wil horen. Het is mooi om te lezen hoe zijn fascinatie voor chocolade en het opzetten van een winkel begonnen is. Willie blijkt in het verhaal een slimme man en weet op fantastische wijze zijn weg te vinden in de stad.

Pounder weet me mee te nemen op deze avontuurlijke reis vol humor en fantasie.Tijdens het lezen viel me op dat Britt vaak met een lach rond haar mond zat te lezen. Echter merk ik wel dat ik de stijl van Dahl op sommige momenten miste, maar dat doet niks af aan dit verhaal. Ik denk dat kinderen van nu, die nog niet bekend zijn met het verhaal intens genieten, en dat is toch wat telt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *