De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

Het verlangen van Lucy Hart – Meg Shaffer

Toen ik het persbericht kreeg van dit boek was ik direct nieuwsgierig. De cover spreekt me enorm aan maar ook de flaptekst. Ik wil Uitgeverij De Fontein bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het verlangen van Lucy Hart
Auteur: Meg Shaffer
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina´s: 318
ISBN: 9789026164521

Korte samenvatting:

Lucy Hart groeide op in een liefdeloos gezin en vluchtte in boeken, vooral in de Clock Island-serie van Jack Masterson. Nu is ze 26 en werkt als onderwijsassistent. Haar grootste wens is de 7-jarige Christopher, een wees die van pleeggezin naar pleeggezin wordt geschoven, te adopteren, maar door haar onzekere financiën komt ze niet in aanmerking.

Dan schrijft haar jeugdheld Jack Masterson een wedstrijd uit. De geldprijs zou haar in staat stellen om Christopher te adopteren. Lucy reist naar Clock Island, waar ze drie tegenstanders, auteur Jack, en illustrator Hugo Reese treft. Ondertussen beraamt Jack de ultieme twist in zijn verhaal – een twist die levens zou kunnen veranderen…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven. Lucy Hart, zij is nu 26 jaar oud en werkt als onderwijsassistent. Haar allergrootste wens is om Christopher te adopteren. Maar door haar financiële staat komt ze hier niet voor in aanmerking.
Maar we lezen ook vanuit Hugo Reese, de illustrator van de boeken van Jack Masterson. Hij woont samen met Jack op een verlaten eiland en samen hebben ze van niets of niemand last. Maar Hugo merkt steeds meer dat hij zijn vleugels wil uitstrekken. Hij is er klaar mee om op Klokeiland rond te dwalen.

Lucy heeft haar hart verloren aan Christopher, deze zevenjarige jongen wil zij graag een warm thuis geven. Maar doordat zij te weinig inkomen heeft is dit niet haalbaar. Dan staat er een vraag van Jack Masterson online waar ze het antwoord op weet. Ze wordt door Jack uitgenodigd om naar Klokeiland te komen met nog andere kandidaten. Zij gaan samen ‘strijden´ om het nieuwste boek van Jack te winnen, want een iemand kan maar de gelukkige zijn.

Dit boek staat vol hoop, dromen en wensen. En dat maakt dat het verhaal zich heel lieflijk voor doet. Ondanks de emoties die vaak naar voren komen blijf je een bepaalde hoop houden naar wat wel kan. Alle personages die het pad van Lucy, Hugo en Jack bewandelen zijn goed uitgewerkt door de auteur. Ze voegen allemaal iets toe aan het geheel. Het is dan ook wel echt een feelgood roman te noemen.
De strijd die de deelnemers moeten voeren is er een die niet voor tere zieltjes is. Want ze moeten allemaal hun angst onder ogen gaan komen. En dat maakt dat het spelelement in het verhaal wel echt spannend is.
Wat ik erg mooi in het verhaal vond is dat door middel van een kinderboekenserie er wat luchtigheid wordt gegeven in de thema´s als een niet lekker lopend gezin, pleegzorg en ziektes.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *