De Verhalenfabriek

De verhalenfabriek 2 – Aan de man – Juul de Jongh

Voor de Verhalenfabriek mocht ik dit tweede deel in de serie lezen. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Aan de man
Auteur: Juul de Jongh
Uitgever: De Verhalenfabriek
Aantal pagina’s: 100
ISBN: 9789461097248

Korte samenvatting:

Na meerdere datefiasco’s besluit Juul haar zoektocht naar de ware jacob maar op te geven. In deel 2 van De Verhalenfabriek waagt Elles nog een laatste koppelpoging. Juul begint te twijfelen, is dit hem dan? Als een boekpresentatie enorm uit de hand dreigt te lopen en de uitgeverij een flinke boete moet betalen, zit Evelien met haar handen in het haar. En als haar man Frank ook nog eens naar Canada wil verhuizen, weet ze het even niet meer. Ze besluit naar de Londen Bookfair te gaan, waar meerdere buitenlandse uitgevers interesse tonen in de vertaling van het succesvolle boek Tussen zes planken. Maar Evelien zit nog midden in de rechtszaak en de tegenpartij wil dat ze het boek terugtrekken: wat moet Evelien doen?

Wat vond ik ervan?:

Elles probeert nog eenmaal een poging om Juul aan de man te krijgen. Wanneer de date dan ten einde is begint Juul te twijfelen. Zou dit dan toch de man voor haar worden, hij lijkt in alle opzichten de man op het witte paard. Evelien zit met haar handen in het haar. Ze heeft Madelief carteblanche gegeven om een boekpresentatie te organiseren. Helaas had ze voor deze happening een vergunning moeten hebben en dit komt haar duur te staan. En dan is het niet alleen op het werk hectisch maar ook haar man Frank maakt een drastische beslissing. Hij gaat naar Canada verhuizen voor zijn nieuwe baan. Evelien zegt iets te snel ja op dingen en dit maakt het niet altijd makkelijk voor haar.

Tussen deel een en twee van deze serie zat voor mij wel even in qua tijd. Maar toen ik eenmaal begon te lezen waande ik me weer op de uitgeverij tussen deze vrouwen in.
Juul heeft het in dit deel vrij zwaar. Want nu ze eindelijk de goede man lijkt te hebben gevonden wordt ze onrustig. En arme Evelien die probeert alle ballen hoog te houden maar dit lukt haar niet helemaal.

Een lekkere novelle die zich makkelijk laat lezen. Je voelt je weer helemaal thuis tussen de meiden van de uitgeverij met hun vriend Jacques. Ik ga deel drie sneller lezen, want dit smaakt naar meer.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *