Gottmer Uitgevers

Bunnie vs Monkie – Jamie Smart

Toen ik de cover van deze graphic novel zag wist ik dat Britt hier heel enthousiast van zou worden. Ik wil Uitgeverij Gottmer bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Bunnie vs Monkie
Auteur: Jamie Smart
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s: 256
ISBN: 9789025777685

Korte samenvatting:


‘Bunnie vs Monkie’ is het eerste deel in een serie knotsgekke graphic novels vol uitbundige korte strips van Jamie Smart. Welkom in het Bos. Maar pas op, er heerst chaos! Bunnie het konijn en zijn vrienden Wienie de eekhoorn en Big het varken leefden er vredig samen tot de aap Monkie een noodlanding maakte in zijn raket en besloot de macht te grijpen. Nu zet Monkie wanneer hij maar kan de boel op stelten, geholpen door de gestoorde uitvindingen van het stinkdier Stinkie de uitvinder. Maar Bunnie laat dat natuurlijk niet zomaar gebeuren. Zet je schrap, want het grappigste gevecht ooit is begonnen!

‘Bunnie vs Monkie’ is een krankzinnig grappige serie strips van de Britse auteur en illustrator Jamie Smart, perfect voor fans van ‘Dog Man’. De avonturen van Bunnie en Monkie zijn te lezen in compacte graphic novels. Laat dit maffe duo en hun vriendjes je hart veroveren met hun bizarre plannen om het bos te beschermen en de wereld te veroveren!

Wat vonden wij ervan?:

Bunnie vs Monkie, de titel zegt het eigenlijk al. Deze twee zijn de hoofdpersonages in deze novel. Monkie komt op de aarde en meent dat hij het voor het zeggen heeft, de koning is en iedereen kan opdragen iets voor hem te doen. Bunnie laat al snel weten dat niets minder waar is. En zo begint de kibbelarij van deze twee.

Een boek vol mooie illustraties die goed weergeven waar het stukje over gaat. De schrijver heeft gekozen voor korte hoofdstukken van 3 a 4 pagina’s. En dat maakt dat je dit boek makkelijk tussendoor even kunt oppakken en je kunt onderdompelen in de onnozelheid waarmee Monkie probeert heerser te worden.

De teksten bevatten niet al teveel moeilijke woorden waardoor het voor mijn gevoel al vrij vlug te lezen is voor de ook wat jongere lezers onder ons. Ieder hoofdstuk is aangegeven met een pakkende titel waardoor je al vrij snel door hebt wat er te gebeuren staat. Ieder dier heeft een unieke naam en komen in verschillende hoofdstukken terug.

Zoals gezegd Britt was direct enthousiast bij het zien van deze cover. Ze leest graag verhalen en een graphic novel vindt ze super fijn om tussendoor te mogen lezen.

Ons eindvonnis is dan ook dat dit een leuk boek is voor jong en oud. Want wat deze dieren allemaal meemaken dat kun je met de beste fantasie nog niet bedenken. Wij kijken al uit naar de volgende delen in deze reeks.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *