De Verhalenfabriek

Mzzl moeders 1 – Baby Blues – Marion van de Coolwijk

Ik zag een oproep voorbij komen waarin De Verhalenfabriek op zoek was naar bloggers die Mzzl Moeders wilden lezen. Ik heb altijd enorm genoten van de Mzzl Meiden, dus dit vervolg kon ik niet aan mijn neus voorbij laten gaan. Ik wil De Verhalenfabriek bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: Mzzl Moeders 1 – Baby blues
Auteur: Marion van de Coolwijk
Uitgever: De Verhalenfabriek
ISBN: 9789461097330

Korte samenvatting:

De MZZL Meiden Tanja, Joan en Hanna zijn dertig en druk bezig hun volwassen leven vorm te geven. Tanja heeft een baby van een onbekende vader: ze kan zich niets meer herinneren van de avond stappen met een paar fans. Maar haar zussen hebben het vermoeden dat Tanja wel degelijk weet wie de vader is. Joan en Brent zijn toe aan de volgende stap en doen er alles aan om zwanger te worden. Hanna snapt de baby-fuzz niet. Ze is happy single en geniet volop van het leven en de mannen die ze tegenkomt. De drie zussen besluiten samen kerst te vieren in Londen bij hun vader Parrot, maar het worden allesbehalve rustige kerstdagen.  

Wat vond ik ervan?:

Vroeger las ik MZZL meiden inmiddels zijn het geen meiden meer. Ze zijn dertig en druk bezig om hun volwassen leven invulling te geven. Deze ´meiden´ doen dat ieder op hun eigen manier. Tanja is moeder geworden van baby Chris echter is het voor de zussen onbekend wie de vader van dit schattige mannetje is. Joan en Brent doen werken er samen hard aan om voor gezinsuitbreiding te zorgen. Deze twee doen er alles aan om dit voor elkaar te krijgen. Echter snapt Hanna al dat baby gedoe maar niet. Zij is happy single en enjoying the life. De drie zussen gaan na een hele tijd weer eens samen een weekend doorbrengen. En daar gaat in grote lijnen dit verhaal over.
We krijgen een kijkje in het leven van de vrouwen. Hoe de een het moeilijk heeft nu ze een paar dagen zonder haar baby is, maar dit nauwlettend in de gaten houdt middels camera´s die ze heeft hangen in haar huis. Joan die de draadjes in handen heeft en beslist over wat er gegeten mag worden tijdens deze periode om beide maar zo gezond mogelijk te zijn om samen een baby te maken. En dan de nuchtere Hanna die het allemaal niet snapt en dit ook geregeld in de groep gooit.

De vrouwen zijn in dit eerste deel van MZZL moeders volwassener geworden al blijft er aan Hanna nog wel wat jeugdigs plakken met de levenswijze die zij erop na houdt. Tanja is gesetteld in Londen en leeft haar leven als alleenstaande moeder en de zorg over haar kind vergt al haar tijd. Joan is een dwingeland die staat voor waar zij voor gaat. Alle drie de personages hebben iets waardoor ik ze als prettig ervaar wanneer ik aan het lezen ben. Ze zijn goed bezig met hun leven in te vullen al is het ieder op hun eigen manier en is niet iedereen het er mee is.
Na het zussenweekend komt er het spontane idee om in Londen samen de kerstdagen te vieren. Deze verlopen alleen niet zoals ze het verwacht hadden.

Na het lezen van dit eerste deel ben ik benieuwd hoe het verder gaat verlopen met Hanna, Joan en Brent maar ook met Tanja en Chrisje. Dus iets voor mij om naar uit te kijken! Dankjewel Marion, dat je deze meiden weer een nieuw leven in blaast en ons ervan laat meegenieten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *