Zomer & Keuning

Podiumbeest – Marjon Weerink

Ik zag een oproep voor bloggers die deze roman wilde lezen. Ik heb direct gemaild. Ik wil de uitgever bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Podiumbeest
Auteur: Marjon Weerink
Uitgever: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020546521

Korte samenvatting:

Wanneer de 28-jarige Lisa de hoofdrol krijgt in de musical ‘Belle en het Beest’, schrikt ze als Alex haar tegenspeler blijkt te zijn. Alex… de jongen die zij genadeloos pestte op de basisschool. Ze voelt zich hier al jaren schuldig over en hoopt dat ze haar leven heeft gebeterd, maar excuses aanbieden gaat niet van een leien dakje. Hoe beter ze deze volwassen Alex leert kennen, hoe moeilijker het wordt om over hun verleden te beginnen. En hoe ingewikkelder haar gevoelens voor hem worden…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven. Lisa, een vrolijke meid die het leven dat ze heeft helemaal prima vind. Thuis op de bank met een kop thee, doordeweeks haar uren werken, op dinsdag bij haar moeder eet, op vrijdag de toneelvereniging heeft en af en toe wat met haar vriendin Monica doen is helemaal prima.

We lezen ook vanuit Alex, een nuchtere man die als psycholoog werkt. Hij kent Lisa van vroeger. En ze komen elkaar weer tegen wanneer de toneelvereniging van Alex gaat samenwerken met die van Lisa.

Alex kan zich Lisa maar al te goed herinneren. De laatste twee jaar van de basisschool heeft zij hem het leven heel erg moeilijk gemaakt met haar pesterijen. Lisa heeft vaak moeten terug denken aan deze periode en dan vooral aan Alex, want hoe zou het met hem zijn. Nu staan ze oog in oog. En spelen ze beide de hoofdrol in de musical Belle en het Beest.

“Hier staat hij dan, Alexander, degene die al jaren in mijn gedachten is blijven rondspoken, degene tegen wie ik zo afgrijselijk gemeen ben geweest.” ~ bladzijde 51

Alex en Lisa gaan in dit verhaal op gepaste wijze met elkaar om. Beide weten ze wat er in het verleden gebeurd is. Lisa wacht op een moment dat ze hem haar excuses kan aanbieden. Want dat wilt ze heel graag. Er is eigenlijk geen excuus waarom ze hem het leven zo zwaar heeft gemaakt. Maar ze vindt wel dat ze hem moeten laten weten dat ze er nu enorme spijt van heeft.
Door de vele repetities en het een op een samen zijn groeit er tussen deze twee personages een band. Hoe deze zich verder ontwikkelt dat ga ik niet verklappen, ik kan alleen zeggen; ‘Lees dit boek!’.

De schrijfstijl van Weerink is heel prettig. Ze mengt een vleugje humor door haar verhaal heen waardoor het ook nog fijn is om te lezen. Die humor is een mooie tegenhanger van het feit dat er in het boek fragmenten uit het verleden naar boven komen en je de onrust van Alexander al voelt.

Zonder te spoileren kan ik zelfs zeggen dat ik even een brok in mijn keel had aan het einde van dit verhaal. Een fijne roman vol humor, zelfreflectie en vooral veel liefde. Ik heb genoten van deze kennismaking.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *