Dutch Venture Publishing

Zorgen voor de liefde 2 – Liefde zonder verleden – Anne May

Ik mocht van Dutch Venture Publishing mee lezen in de blogtour rondom het tweede deel van de Zorgen voor de liefde serie van Anne May. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Liefde zonder verleden
Auteur: Anne May
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s paperback: 305
ISBN: 9789403628813

Korte samenvatting:

Als je vandaag niet leeft omdat je bang bent om gisteren kwijt te raken… dan is er toch nooit een morgen? Als Abigail Kooistra de sleutel van haar nieuwe appartement krijgt, hoopt ze daarmee ook de deur naar haar nieuwe leven te openen. Hoewel ze haar verleden graag achter zich had gelaten, heeft het haar ook iets moois gebracht waarvoor ze wil vechten. Een boekenkast met een eigen wil brengt daar echter verandering in als die zonder pardon omvalt, dwars door de muur van de buurman heen. Een buurman die zich voorgenomen had Abigail Kooistra voorgoed uit zijn geheugen te bannen en helemaal geen nieuwe herinneringen met haar wil maken. Is er een toekomst mogelijk zonder dat het verleden in de weg staat?

Wat vond ik ervan?:

Heerlijk om weer verder te mogen lezen in deze serie. Dit tweede deel gaat over Abby en Silas. Deze beide personages hebben een behoorlijke rugzak waardoor ze op het eerste gezicht over komen als wat complexe mensen. Wanneer je ze beter leert kennen merk je dat ze een masker dragen voor de buiten wereld.

Abby is tien jaar geleden weggegaan uit het dorp waar ze nu weer teruggekeerd is. Als dochter van een dominee is ze gevlucht omdat ze op haar zestiende zwanger bleek te zijn. Nu jaren, maar zeker ook problemen, later komt ze terug en moet heel wat moed verzamelen om haar ouders onder ogen te komen. Hoe zullen ze reageren als ze over haar verleden verteld?
Wanneer Abby een nieuw appartement betrekt blijkt haar buurman geen onbekende voor haar. Silas kent ze van vroeger. Hij werd gepest door haar broers en diens vrienden. Hij is hierdoor gevormd. Al speelt de afwezige rol van zijn vader en een ruzie met zijn moeder ook mee in hoe hij volwassen is geworden.

De chemie tussen Abby en Silas valt je als lezer meteen op. Dat maakt ook waardoor je wilt blijven doorlezen. Want gaan de twee een weg vinden in het samen zijn? Of kiezen ze er toch voor om allebei de andere kant op te kijken.

Ik ben een enorme fan van de schrijfstijl van Anne May, zij weet me iedere keer weer in een verhaal te trekken en mijn aandacht vast te houden. Al heb ik deze keer wel een puntje van kritiek. Het taalgebruik van Abby… tjonge Anne daar heb ik me toch een beetje aan geïrriteerd.

Ik heb enorm genoten van het verhaal, maar zeker ook van het kijkje wat je krijgt in het leven van Miriam en Gideon die we in deel een van deze serie hebben leren kennen. De vriendschappen in dit deel staan voor mij bovenaan. In dit boek maken we ook kennis met Anne, een vriend van Silas. Ik hoop ergens in deze serie meer over deze man te lezen, want voor mijn gevoel zit er een goed verhaal achter. Dus kom maar op met dat derde deel!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *