Uitgeverij Volt

Hou het stil – Wim Bax

Op de een of andere manier had dit boek me meteen te pakken. De cover, titel en flaptekst zorgden ervoor dat mijn interesse gewekt was. Ik wil Uitgeverij Volt bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hou het stil
Auteur: Wim Bax
Uitgever: Volt
Aantal pagina’s paperback: 315
ISBN: 9789021424583

Auteur:

Wim Bax (1971) studeerde af aan de Theateropleiding in Eindhoven. Hij werkte als acteur voor tv en theater, en als scenarioschrijver van (korte) films en televisieseries. Met Harm Edens en Ger Apeldoorn schreef hij in 2007 het non-fictieboek ‘De gebruiksaanwijzing van de man. In 2016 werd zijn korte verhaal ‘Kruis’ genomineerd voor de Editio Debutantenprijs. ‘Hou het stil’ is zijn eerste thriller.

Korte samenvatting:

Het is begin jaren zestig en medicijnenstudent Jacob keert halsoverkop terug naar zijn geboortedorp Welcherum, omdat zijn gehandicapte broer Jos uit het niets hun moeder heeft aangevallen. Eenmaal aangekomen stapelen de opmerkelijke en vaak angstaanjagende gebeurtenissen zich snel op. Er is iets aan de hand met het dorp en zijn bewoners, maar wat?
Met hulp van psychiater Guido Kroon, die werkt in de instelling waar Jos is ondergebracht, gaat Jacob op onderzoek uit. Zouden de voorvallen iets te maken kunnen hebben met het lijk dat onlangs in het Welcherumse bos is gevonden?
Hou het stil is een ijzingwekkend verhaal over verborgen misdaden, massahysterie en wraak.

Wat vond ik ervan?:

De schrijfstijl van Bax bevalt me vanaf de eerste bladzijde. Hij weet me meteen in het mysterie te trekken dat in dit verhaal centraal staat.
We lezen dit verhaal vanuit Jacob, hij keert terug naar huis omdat zijn broertje Jos zijn moeder heeft aangevallen. Jos is gehandicapt en Jacob vindt het maar raar dat uitgerekend hij hun moeder heeft aangevallen. Jacob krijgt gelukkig hulp van zijn oom en tante, ook psychiater Guido Kroon die in de instelling werkt waar Jos ondergebracht is.

De mysterie die ronddwaalt in het dorp sinds er een dode vrouw in het bos is gevonden zorgt voor de nodige spanning. Hierdoor wil ik door blijven lezen. De korte hoofdstukken eindigen allemaal op zo’n manier dat ik mijn boek nog niet dicht wil klappen. Het boek kruipt onder mijn huid. Als lezer wil je ook weten hoe het toch komt dat er allemaal van die rare dingen gebeuren.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *